Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΕΙΑ: Κατά 200 χιλ. βαρέλια την ημέρα θα μειωθεί η παραγωγή αργού στις ΗΠΑ φέτος

ΕΙΑ: Κατά 200 χιλ. βαρέλια την ημέρα θα μειωθεί η παραγωγή αργού στις ΗΠΑ φέτος

 Η αμερικανική παραγωγή αργού θα μειωθεί περισσότερο από το αναμενόμενο μετά την Ida

 

Η αμερικανική παραγωγή αργού πετρελαίου αναμένεται να μειωθεί κατά 200.000 βαρέλια ημερησίως (bpd) το 2021 στα 11,08 εκατομμύρια bpd, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (EIA), σημειώνοντας ότι ο τυφώνας Ida θα επιφέρει μεγαλύτερη πτώση από την προηγούμενη πρόβλεψή της για υποχώρηση 160.000 βαρελιών την ημέρα.

Περισσότερο από το 90% της παραγωγής αργού στον υπεράκτιο Κόλπο του Μεξικού έκλεισε στα τέλη Αυγούστου λόγω της ισχυρής καταιγίδας. Αρκετές εταιρείες βρίσκονται ακόμη στη διαδικασία επιστροφής της παραγωγής σε κανονικά επίπεδα και τα σχέδια επανεκκίνησης έχουν επιβραδυνθεί λόγω διακοπών ρεύματος και ζημιών σε ορισμένες εγκαταστάσεις.
Ως αποτέλεσμα της διακοπής, η παραγωγή του Κόλπου του Μεξικού (GOM) ήταν κατά μέσο όρο 1,5 εκατομμύρια βαρέλια τον Αύγουστο, μειωμένη κατά 300.000 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα από τον Ιούλιο, ανέφερε ο οργανισμός.
Η παραγωγή στο GOM αναμένεται να επανέλθει σταδιακά στο διαδίκτυο κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου και κατά μέσο όρο 1,2 εκατομμύρια bpd τον μήνα πριν επιστρέψει σε μέσο όρο 1,7 εκατομμύρια bpd το τέταρτο τρίμηνο.

Αύξηση της κατανάλωσης

Ο οργανισμός ανέφερε επίσης ότι αναμένει ότι η κατανάλωση πετρελαίου και άλλων υγρών καυσίμων στις ΗΠΑ θα αυξηθεί 1,55 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως στα 19,74 εκατομμύρια βαρέλια το 2021, μικρότερη αύξηση σε σύγκριση με μια προηγούμενη πρόβλεψη για άνοδο 1,58 εκατομμυρίων βαρελιών.
Για το 2022, η αμερικανική παραγωγή αργού αναμένεται να αυξηθεί κατά μέσο όρο περίπου στα 11,72 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, λόγω της αύξησης της παραγωγής σχιστολιθικού.
Ο συνολικός αριθμός εγκαταστάσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου αυξήθηκε περίπου 94% σε σχέση με πέρυσι. Η ζήτηση για το 2022 αναμένεται να αυξηθεί κατά 890.000 bpd στα 20,63 εκατομμύρια bpd, μεγαλύτερη αύξηση από την προηγούμενη πρόβλεψη του οργανισμού για άνοδο 860.000 bpd. Σε παγκόσμιο επίπεδο, περίπου 98,4 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου και υγρών καυσίμων καταναλώθηκαν παγκοσμίως τον Αύγουστο, αύξηση 5,7 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα από τον Αύγουστο του 2020, αλλά εξακολουθούν να είναι 4 εκατομμύρια βαρέλια λιγότερα από τον Αύγουστο του 2019, ανέφερε η ΕΙΑ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης