Ενέργεια

Μειώθηκαν τα αποθέματα αργού και βενζίνης στις ΗΠΑ

Μειώθηκαν τα αποθέματα αργού και βενζίνης στις ΗΠΑ

 Τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 1,5 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 3 Σεπτεμβρίου στα 423,9 εκατομμύρια βαρέλια

 

Τα αποθέματα αργού και καυσίμων των ΗΠΑ υποχώρησαν την περασμένη εβδομάδα, καθώς ο τυφώνας Ida έκλεισε το μεγαλύτερο μέρος της υπεράκτιας παραγωγής της χώρας και πολλά διυλιστήρια, ανακοίνωσε την Πέμπτη η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας ΕΙΑ.

Οι αναλυτές είχαν προβλέψει μια απότομη πτώση των αποθεμάτων σε όλες τις μεγάλες κατηγορίες, καθώς οι υπεράκτιες πλατφόρμες δεν ήταν σε θέση να παραδώσουν αργό στην ηπειρωτική χώρα και πολλά διυλιστήρια διέκοψαν τη λειτουργία τους.
Περίπου τα τρία τέταρτα της υπεράκτιας παραγωγής του Κόλπου του Μεξικού είναι ακόμα κλειστά. Τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 1,5 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 3 Σεπτεμβρίου στα 423,9 εκατομμύρια βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για πτώση 4,6 εκατομμυρίων βαρελιών.

Τα αποθέματα βρίσκονται πλέον σε επίπεδα που δεν έχουν παρατηρηθεί από τον Σεπτέμβριο του 2019.
Οι ροές διυλιστηρίων μειώθηκαν κατά 1,6 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως την τελευταία εβδομάδα. Τα ποσοστά χρήσης διυλιστηρίων μειώθηκαν κατά 9,4 ποσοστιαίες μονάδες, κυρίως λόγω του κλεισίματος των διυλιστηρίων στον Κόλπο των ΗΠΑ.
Η εν λόγω περιοχή της χώρας είδε τη συνολική χρήση να μειώνεται στο 75,7% από 92,4% την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ το Midwest γνώρισε μια λιγότερο δραματική μείωση της ικανότητας διύλισης.

Τα αποθέματα βενζίνης των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 7,2 εκατομμύρια βαρέλια, ξεπερνώντας τις προσδοκίες για πτώση 3,4 εκατομμυρίων βαρελιών.
"Αυτός ο αριθμός ζήτησης βενζίνης είναι υψηλός και αυτό ήταν το πρότυπο όλη τη σεζόν. Δεν έχουμε δει την εποχική πτώση που είδαμε μετά τις 4 Ιουλίου", δήλωσε ο John Kilduff, συνεργάτης της Again LLC στη Νέα Υόρκη.
Στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ, τα αποθέματα βενζίνης έφτασαν στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο του 2017. Η περιοχή τροφοδοτείται κυρίως από τον αγωγό, ο οποίος έκλεισε προσωρινά κατά τη διάρκεια της καταιγίδας.
Τα αποθέματα αποστάγματος που περιλαμβάνουν ντίζελ και πετρέλαιο θέρμανσης, μειώθηκαν κατά 3,1 εκατομμύρια βαρέλια, έναντι των προσδοκιών για πτώση 2,6 εκατομμυρίων βαρελιών.
Η εβδομαδιαία παραγωγή των ΗΠΑ μειώθηκε στα 10 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως από 11,5 εκατομμύρια βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα, λόγω του τερματισμού λειτουργίας των υπεράκτιων πλατφορμών.
Περί τις 20:10 το αμερικανικό αργό υποχωρούσε κατά 0,35% στα 69,07 δολάρια και το Brent κατέγραφε απώλειες 0,40% στα 72,85 δολάρια το βαρέλι .


www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης