Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ρωσία: Περιμένει το «πράσινο φως» από την Γερμανία για να ξεκινήσει τις πωλήσεις φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream 2

Ρωσία: Περιμένει το «πράσινο φως» από την Γερμανία για να ξεκινήσει τις πωλήσεις φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream 2

 Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova δήλωσε ότι η Ρωσία ελπίζει σε άμεση απόφαση από τη γερμανική πλευρά

 

Η άντληση εμπορικών προμηθειών φυσικού αερίου μέσω του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 δεν θα ξεκινήσει έως ότου η γερμανική ρυθμιστική αρχή δώσει το πράσινο φως, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών την Πέμπτη, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ο Nord Stream 2, ο οποίος θα διπλασιάσει τις δυνατότητες εξαγωγής φυσικού αερίου της Ρωσίας μέσω της Βαλτικής Θάλασσας στην Ευρώπη, αλλά έχει δεχτεί κριτική μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ουκρανίας. Αναμένεται να είναι πιστοποιηθεί, ενώ η Ρωσία σχεδιάζει να ξεκινήσει ροές φυσικού αερίου μέσω του αγωγού αργότερα φέτος.
Η πιστοποίηση αναμένεται να διαρκέσει έως και τέσσερις μήνες, αλλά θα ξεκινήσει μόλις ολοκληρωθούν όλα τα έγγραφα, που απαιτούν ελέγχους από το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας και τον ρωσικό κολοσσό φυσικού αερίου Gazprom.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova δήλωσε ότι η Ρωσία ελπίζει σε άμεση απόφαση από τη γερμανική πλευρά.
"Οι χρόνοι για τις εμπορικές προμήθειες εξαρτώνται από τη θέση της ρυθμιστικής αρχής της Γερμανίας. Ελπίζουμε ότι εκατομμύρια Ευρωπαίοι καταναλωτές θα είναι σε θέση να λάβουν το ρωσικό αέριο στο εγγύς μέλλον μέσω της συντομότερης, πιο οικονομικής και οικολογικής διαδρομής", δήλωσε κατά την εβδομαδιαία ενημέρωση. Νωρίτερα την Πέμπτη, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov είχε δηλώσει ότι η Ρωσία ελπίζει ότι "τίποτα και κανένας" δεν θα εμποδίσει την εκκίνηση του Nord Stream 2. Ο αγωγός αξίας 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων έχει προκαλέσει την αντίθεση των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ουκρανίας και άλλων που δεν επιθυμούν η Ευρώπη, να αυξήσει την εξάρτησή της από τις ρωσικές εισαγωγές ενέργειας.

www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης