Ενέργεια

Παρακολουθείστε ζωντανά το Southeast Europe Energy Forum 2021 - Βίντεο

Παρακολουθείστε ζωντανά το Southeast Europe Energy Forum 2021 - Βίντεο
Στο επίκεντρο του Συνεδρίου ο κομβικός ρόλος των ΗΠΑ στον ενεργειακό χάρτη της περιοχής και οι προοπτικές που δημιουργούνται

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα το 5ο Southeast Europe Energy Forum, που διοργανώνεται σε υβριδική μορφή στο ξενοδοχείο ΜΕΤ στη Θεσσαλονίκη, μια ημέρα πριν από την επίσημη έναρξη των εργασιών της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Σε μια χρονική συγκυρία, όπου διαμορφώνεται ένα καινούργιο και δυναμικό μείγμα ενεργειακών διασυνδέσεων, ο ρόλος της Ελλάδας και η επενδυτική της προοπτική, έχει αναβαθμιστεί, δίνοντας σημαντική ώθηση στην οικονομία της χώρας. Η Ελλάδα, καλείται να ανταπεξέλθει στις νέες προκλήσεις, να εκμεταλλευτεί το γεωπολιτικό της πλεονέκτημα να μείνει σε μια σταθερή τροχιά αναπτυξιακής προοπτικής. Σε αυτό το πλαίσιο της διαρκούς αναπροσαρμογής, η χώρα μας, μέσω του Εθνικού Σχεδίου Ενέργειας και Κλίματος, εναρμονίζεται απόλυτα με τους στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για το 2030, και κάνει σημαντικά βήματα ώστε να επιταχύνει την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση.

Στην ατζέντα του 5ου Southeast Europe Energy Forum κυρίαρχη θέση κατέχουν, ο κομβικός ρόλος των ΗΠΑ στον ενεργειακό χάρτη της περιοχής και οι προοπτικές που δημιουργούνται, οι ευκαιρίες και οι κίνδυνοι στο πλαίσιο των γεωπολιτικών εξελίξεων, ο επενδυτικός ρόλος των περιφερειακών αγορών στην ΝΑ Ευρώπη, η αξιοποίηση των εναλλακτικών πηγών ενέργειας, η αύξηση του κόστους ενέργειας και της εφοδιαστικής αλυσίδας, οι ενεργειακές συνεργασίες πέρα από σύνορα, καθώς και η επίδραση της ψηφιοποίησης και αυτοματοποίησης στον κλάδο της Ενέργειας.

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης