Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Σδούκου : Έρχεται σύντομα το νέο αδειοδοτικό - Στόχος τα 3GW ΑΠΕ μέχρι το 2025

Σδούκου : Έρχεται σύντομα το νέο αδειοδοτικό - Στόχος τα 3GW ΑΠΕ μέχρι το 2025
Χαιρετισμός του David Livingston συμβούλου του προέδρου Biden για το κλίμα

Την ανακοίνωση ότι σύντομα έρχεται το νέο αδειοδοτικό πακέτο έκανε από το Southeastern Forum η κυρία Αλεξάνδρα Σδούκου, γγ του ΥΠΕΝ.

Η κυρία Σδούκου τόνισε την πολιτική στήριξης των επενδύσεων σε ΑΠΕ και την κυβερνητική πολιτική να παράσχει κίνητρα στους επενδυτές. Έκανε ειδική αναφορά στην ηλιακή ενέργεια και επισήμανε τον προγραμματισμό για την ανάπτυξη των PPAs, όπου το πλαίσιο έχει δοθεί σε διαβούλευση στην Κομισιόν και οι φιλοδοξίες είναι μεγάλες.

«Αυτή τη στιγμή εστιάζουμε στα διμερή συμβόλαια, καθώς τα πιστεύουμε πολύ και θέλουμε να τα προωθήσουμε. Εστιάζουμε στις νέες τεχνολογίες και σύντομα θα προχωρήσουμε στην ανακοίνωση του πλαισίου για τα offshore αιολικά αλλά και ποιες περιοχές είναι κατάλληλες για τη συγκεκριμένη επένδυση» συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια, έκανε αναφορά στη συνολική πρόοδο που έχει επιτευχθεί στον τομέα των ΑΠΕ αλλά και των διασυνδέσεων, επισημαίνοντας ότι «είναι κάτι που κανείς δεν θα μπορούσε να θεωρήσει δεδομένο μέχρι πριν από λίγα χρόνια».

Παράλληλα, η κ. Σδούκου μίλησε για τη σημασία του υδρογόνου, επαναλαμβάνοντας τη συμμετοχή πέντε ελληνικών έργων στο πρώτο κύμα Σημαντικών Έργων Κοινού Ευρωπαϊκού Ενδιαφέροντος (ΙPCEI) «Yδρογόνο». Τόνισε ότι το «υδρογόνο μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην περαιτέρω απανθρακοποίηση του ενεργειακού μείγματος της Ελλάδας και στην ομαλή ενεργειακή μετάβαση με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον και απόλυτα συμβατό με την στρατηγική της ΕΕ για την κλιματική αλλαγή».

Tέλος, ο Senior Advisor του Προέδρου των ΗΠΑ, εντεταλμένος για το κλίμα David Livingston εξήρε τις προοπτικές για την ενίχυση των ενεργειακών καθαρών επενδύσεων στην ευρύτερη περιοχή με πρωταγωνιστικό ρόλο της Ελλάδας, σημειώνοντας την συνεισφορά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και την διατύπωσε την δέσμευσή του για συνεργασίες σε αυτήν την κατεύθυνση.

www.worldenergynews.gr





στ

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης