Ενέργεια

Ράλι για το πετρέλαιο – Άνοδος πάνω από 2%

Ράλι για το πετρέλαιο – Άνοδος πάνω από 2%

 Στα 72 δολ. κινείται το brent, στα 69 το αργό

 

Το πετρέλαιο αυξήθηκε την Παρασκευή, υποστηριζόμενο από τα αυξανόμενα σημάδια στενότητας της προσφοράς στις Ηνωμένες Πολιτείες ως αποτέλεσμα του τυφώνα Ida και καθώς οι εμπορικές ελπίδες ΗΠΑ-Κίνας έδωσαν ώθηση στα πιο επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία. Περίπου τα τρία τέταρτα της υπεράκτιας παραγωγής πετρελαίου του Κόλπου των ΗΠΑ, ή περίπου 1,4 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, είναι εκτός από τα τέλη Αυγούστου.

Τα στοιχεία αυτή την εβδομάδα έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν στο χαμηλότερο από τον Σεπτέμβριο του 2019.
«Με την επανεκκίνηση στην υπεράκτια παραγωγή αργού, οι πιθανότητες είναι ότι το φαινόμενο Ida θα εξακολουθήσει να γίνεται αισθητό τις επόμενες εβδομάδες», δήλωσε ο Stephen Brennock, της PVM.

Περί τις 22:20 ώρα Ελλάδας το Brent ενισχυόταν 2,1 %στα 72,95 δολάρια. Το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) σημείωνε άνοδο 2,38%, στα 69,76 δολάρια το βαρέλι. Οι αγορές πετρελαίου και μετοχών ενισχύθηκαν επίσης από τα νέα για μια συνομιλία μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden και του κινέζου ομολόγου του Xi Jinping κάτι το οποίο αύξησε τις ελπίδες για θερμότερες σχέσεις και περισσότερο παγκόσμιο εμπόριο, δήλωσαν αναλυτές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης