Επικαιρότητα

Μητσοτάκης: Βρισκόμαστε στην αρχή ενός μεγάλου, ενός σημαντικού αναπτυξιακού κύκλου για τη χώρα μας

Μητσοτάκης: Βρισκόμαστε στην αρχή ενός μεγάλου, ενός σημαντικού αναπτυξιακού κύκλου για τη χώρα μας

Μεγάλη πρόκληση για την κυβέρνηση η ανάπτυξη για όλους και το μέρισμά της να αφορά πρωτίστως τη νέα γενιά

(upd) «Βρισκόμαστε στην αρχή ενός μεγάλου, ενός σημαντικού αναπτυξιακού κύκλου για τη χώρα μας», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη, λίγες ώρες πριν από την ομιλία του στα εγκαίνια της 85ης ΔΕΘ στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.
Ο κ. Μητσοτάκης σε χαιρετισμό που απηύθυνε το πρωί του Σαββάτου 11/9 στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος ανέφερε ότι στην αποψινή του ομιλία από το βήμα της ΔΕΘ θα παρουσιάσει μια σειρά παρεμβάσεων και ένα συνολικό πλαίσιο για το πώς η ελληνική κυβέρνηση αντιλαμβάνεται τις μεταρρυθμίσεις και τον νέο κύκλο ανάπτυξης ο οποίος ανοίγεται μπροστά.
Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, «η ανάπτυξη αυτή θα πρέπει να έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από την ανάπτυξη την οποία είχαμε γνωρίσει στο παρελθόν. Να είναι μία ανάπτυξη με περισσότερες επενδύσεις, περισσότερη εξωστρέφεια με έμφαση στην πρόκληση της κλιματικής αλλαγής και του ψηφιακού μετασχηματισμού».
Μάλιστα, ζήτησε από τον επιχειρηματικό κόσμο να έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση και στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, τις οποίες χαρακτήρισε «ευοίωνες», ενώ σημείωσε πως «δεν δίστασε μία κεντροδεξιά κυβέρνηση να δαπανήσει σημαντικότατους πόρους για να θωρακίσει τη χώρα απέναντι σε μία πρωτοφανή υγειονομική και οικονομική κρίση».

Η μεγάλη πρόκληση

«Μπορεί να υπάρχουν ακόμα ανησυχίες, μπορώ να σας πω όμως με απόλυτη βεβαιότητα, ότι βρισκόμαστε στην αρχή ενός μεγάλου, ενός σημαντικού αναπτυξιακού κύκλου για τη χώρα μας. Και η μεγάλη πρόκληση για την κυβέρνηση είναι αυτή η ανάπτυξη να είναι μία ανάπτυξη για όλους και το μέρισμα της ανάπτυξης να αφορά όλους πρωτίστως τη νέα γενιά», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.
Ακόμη, ο πρωθυπουργός δήλωσε ικανοποιημένος διότι από τους συμμετέχοντες στη γενική συνέλευση αναγνωρίζεται η στήριξη που παρέχει η κυβέρνηση στις επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

https://www.bankingnews.gr/politiki/articles/587073/mitsotakis-megali-proklisi-gia-tin-kyvernisi-i-anaptyksi-gia-olous-kai-to-merisma-tis-na-afora-protistos-ti-nea-genia

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης