Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Μάνος: Στα 2,2 εκατ. ευρώ τα έργα που υλοποιεί ο ΔΕΔΔΗΕ σε Μακεδονία και Θράκη

Μάνος: Στα 2,2 εκατ. ευρώ τα έργα που υλοποιεί ο ΔΕΔΔΗΕ σε Μακεδονία και Θράκη
Διανύουμε μια περίοδο ψηφιοποίησης της ενέργειας με τεράστια οφέλη στο περιβάλλον, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΔΔΗΕ

Στα έργα που υλοποιεί ο ΔΕΔΔΗΕ στην Μακεδονία και τη Θράκη αλλά και ιδιαίτερα, στη Θεσσαλονίκη, αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΔΔΗΕ Αναστάσιος Μάνος μιλώντας σε εκδήλωση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ.

«Σε όλη την περιφέρεια της Μακεδονίας - Θράκης, ο ΔΕΔΔΗΕ επενδύει περί τα 2,2 εκατομμύρια ευρώ υλοποιώντας 18 έργα για υπογειώσεις σε δίκτυο χαμηλής και μέσης τάσης που ξεπερνά τα 20 χιλιόμετρα» τόνισε ο κ .Μάνος προσθέτοντας ότι διανύουμε μια περίοδο ψηφιοποίησης της ενέργειας με τεράστια οφέλη στο περιβάλλον.

«Προκειμένου να εκσυγχρονιστεί και να αναβαθμιστεί το δίκτυο της πόλης, ο ΔΕΔΔΗΕ την τελευταία τριετία έχει υλοποιήσει έργα αναβάθμισης, έχει διπλασιάσει τους τηλεχειριζόμενους υποσταθμούς μέσης- χαμηλής τάσης και τριπλασιάσει τα ενδεικτικά διέλευσης σφάλματος στο υπόγειο δίκτυο μέσης τάσης. Αυτό σημαίνει ότι βελτιώνονται οι χρόνοι αποκατάστασης, βελτιώνεται η ποιότητα της παραγόμενης ενέργειας, είναι η πόλη σταδιακά όλο και πιο έξυπνη».

Σύμφωνα με τον κ. Μάνο, την τελευταία διετία υλοποιούνται στη Θεσσαλονίκη έργα διασυνδέσεων μέσης τάξης, με 28 διασυνδέσεις που αφορά στο 43% των υπόγειων γραμμών του πολεοδομικού συγκροτήματος ενώ έχουν δημιουργηθεί έξι χιλιόμετρα νέου υπόγειου δικτύου, με ταυτόχρονη αναβάθμιση 52 υποσταθμών.

«Αυτό σημαίνει», συνέχισε, «ότι όλες οι διασυνδέσεις και αυτοματισμοί που αναφέραμε, σε περίπτωση μιας βλάβης, έχουμε μείωση εύρεσης χρόνου βλάβης έως και 70% και αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης