Ενέργεια

Πετρέλαιο: Σε υψηλό εβδομάδας λόγω ανησυχιών για την παραγωγή των ΗΠΑ

Πετρέλαιο: Σε υψηλό εβδομάδας λόγω ανησυχιών για την παραγωγή των ΗΠΑ

Στα 73 δολ. κινείται το Brent, στα 70 δολ. το αργό

 

Σχετικά Άρθρα

Το πετρέλαιο αυξήθηκε τη Δευτέρα, υποστηριζόμενο από τις ανησυχίες για το κλείσιμο της παραγωγής στις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω των ζημιών από τον τυφώνα Ida, με τους αναλυτές να αναμένουν ότι οι τιμές θα παραμείνουν σταθερές τους επόμενους μήνες.

Περί τις 20:10 ώρα Ελλάδας το Brent αυξήθηκε 0,59%, στα 73,35 δολάρια το βαρέλι και το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) ενισχύθηκε 0,77%, στα 70,27 $.

Το Brent κινήθηκε μεταξύ 70 και 74 δολαρίων το βαρέλι τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.
«Οι τιμές του πετρελαίου μπορεί να μην έχουν πολλά περιθώρια να αυξηθούν στο εγγύς μέλλον, αλλά ταυτόχρονα δεν αναμένεται να καταρρεύσουν σύντομα», δήλωσε ο Stephen Brennock της PVM. Η Αμερικανική Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών (ΕΙΑ) την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι αναμένει ότι οι τιμές του Brent θα παραμείνουν κοντά στα τρέχοντα επίπεδα για το υπόλοιπο του 2021, κατά μέσο όρο 71 δολάρια το βαρέλι κατά το τέταρτο τρίμηνο.
«Οι αγορές χρειάζονται ακόμη σαφήνεια σχετικά με τις επιπτώσεις του ιού, και μέχρι να το πάρουμε αυτό, φαίνεται ότι τα περισσότερα περιουσιακά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου του πετρελαίου, μπορεί να συνεχίσουν να κινούνται προς τα πλάγια », δήλωσε ο Howie Lee, οικονομολόγος στην τράπεζα OCBC της Σιγκαπούρης.

Ο Οργανισμός Πετρελαϊκών Χωρών Εξαγωγών (ΟΠΕΚ) αναθεώρησε τη Δευτέρα την πρόβλεψή του για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου για το τελευταίο τρίμηνο του 2021, επικαλούμενος την παραλλαγή του κορωνοϊού Delta και λέγοντας ότι μια περαιτέρω ανάκαμψη θα καθυστερήσει εν μέρει μέχρι το επόμενο έτος.
Η ομάδα παραγωγών ανέφερε σε μηνιαία έκθεση ότι αναμένει ότι η ζήτηση πετρελαίου θα είναι κατά μέσο όρο 99,7 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd) το τέταρτο τρίμηνο του 2021, μειωμένη κατά 110.000 βαρέλια την ημέρα από τις προβλέψεις του περασμένου μήνα.
Οι τιμές εξακολουθούν να έχουν κάποια υποστήριξη από τον αντίκτυπο του τυφώνα Ida στην αμερικανική παραγωγή. Περίπου τα τρία τέταρτα της υπεράκτιας παραγωγής πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού, ή περίπου 1,4 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, έχει κλείσει από τα τέλη Αυγούστου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης