Ενέργεια

Yψηλό επταετίας για την τιμή του φυσικού αερίου, στα 5,21 δολ/mmbtu

Yψηλό επταετίας για την τιμή του φυσικού αερίου, στα 5,21 δολ/mmbtu

Η αποθήκευση φυσικού αερίου στις ΗΠΑ είναι 16,8% χαμηλότερες από τα επίπεδα του προηγούμενου έτους

Με την τροπική καταιγίδα Νίκολας στον ορίζοντα και τις συνέπειες του τυφώνα Ida να επηρεάζουν ακόμη τις τιμές της βενζίνης, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου κινούνται κοντά σε υψηλό επτά ετών και οι προμήθειες μειώνονται.

Περί τις 22:25 ώρα Ελλάδας η τιμή του φυσικού αερίου σημείωνε άνοδο 5,51% στα 5,21 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες (MMBtu)
Αυτό σημαίνει ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να δουν τους υψηλότερους λογαριασμούς θέρμανσης που έχουν δει εδώ και χρόνια αυτό το φθινόπωρο και το χειμώνα. Η αργή ανάκαμψη της παραγωγής από τον τυφώνα, οι περιορισμένες προμήθειες παγκοσμίως και η κακή ενεργειακή πολιτική θα μπορούσαν να ισοδυναμούν με «εφιάλτη» για το φυσικό αέριο πριν από τα Χριστούγεννα.

Το φυσικό αέριο είναι μια από τις προτιμώμενες πηγές ενέργειας σε αυτήν τη χώρα όχι μόνο για ηλεκτρική ενέργεια και εργοστάσια αλλά κυρίως ως πηγή θέρμανσης για τα σπίτια των ανθρώπων.
Πάνω από το 50% των σπιτιών των ΗΠΑ θερμαίνονται με φυσικό αέριο και ακόμη και εκείνα που χρησιμοποιούν ηλεκτρική θερμότητα πληρώνουν για την αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου μέσω εισφοράς, καθώς το 38% της συνολικής κατανάλωσης φυσικού αερίου των ΗΠΑ πηγαίνει στην παροχή ηλεκτρικής ενέργειας.
Ο τυφώνας Ida όχι μόνο έπληξε το 90% της παραγωγής φυσικού αερίου, αλλά προκάλεσε επίσης μεγάλες ζημιές σε βασικούς χερσαίους χώρους και γι 'αυτό, χρειάζεται πολύ περισσότερο χρόνο για να αποκατασταθεί η παραγωγή φυσικού αερίου από ποτέ.
Πάνω από το 78% της παραγωγής φυσικού αερίου στον Κόλπο του Μεξικού παραμένει εκτός σύνδεσης και δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για το πότε μπορούν να επανέλθουν στο φυσιολογικό την εποχή που οι ΗΠΑ πρέπει να δημιουργήσουν αποθέματα, για τον χειμώνα.Επί του παρόντος,σύμφωνα με το Fox Business οι προμήθειες φυσικού αερίου σε αποθήκευση είναι 16,8% χαμηλότερες από τα επίπεδα του προηγούμενου έτους και 7,2% κάτω από τον μέσο όρο των πέντε ετών.

Παραγωγή

Οι ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια ήταν λιγότερο εξαρτημένες από την παραγωγή φυσικού αερίου στον Κόλπο του Μεξικού λόγω του fracking και της επανάστασης του σχιστολιθικού αερίου.
Η παραγωγή σχιστολιθικού φυσικού αερίου ήταν μια ιστορική αλλαγή παιχνιδιού καθώς η χώρα που δεν μπορούσε να παράγει αρκετά για να καλύψει τις δικές μας ανάγκες έγινε ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο. Η αυξημένη παραγωγή φυσικού αερίου μείωσε επίσης δραματικά τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου καθώς οι ΗΠΑ μπόρεσαν να αντικαταστήσουν τα εργοστάσια άνθρακα με πολύ καθαρότερο φυσικό αέριο. Υπό τον Trump, η παραγωγή φυσικού αερίου στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 10,0 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια ημερησίως (Bcf/d) το 2018, αύξηση 11% από το 2017. Η ανάπτυξη ήταν η μεγαλύτερη ετήσια αύξηση της παραγωγής που έχει καταγραφεί, φτάνοντας σε υψηλό ρεκόρ για δεύτερη συνεχόμενη έτος. Ωστόσο, η εκστρατεία Biden κατά της γεώτρησης και η επιθυμία να ωθήσει περισσότερη παραγωγή φυσικού αερίου στη θάλασσα oδήγησε σε στασιμότητα η παραγωγή των ΗΠΑ. Η παραγωγή φυσικού αερίου μειώθηκε στα 91,7 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Ως αποτέλεσμα, οι μελλοντικές τιμές του φυσικού αερίου αυξήθηκαν κατά 94% από την έναρξη της προεδρίας Biden. Αυτή είναι η μεγαλύτερη άνοδος των τιμών του φυσικού αερίου από το 2000.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης