Νέο μεγάλο φωτοβολταϊκό πάρκο στη Μακεδονία

Νέο μεγάλο φωτοβολταϊκό πάρκο στη Μακεδονία

Η Brite Hellas, α κατασκευάσει ένα φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 100 MW ύψους 50 εκατ. ευρώ

 

Τους προβολείς των μεγάλων έργων ΑΠΕ προσελκύει και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, στην οποία δρομολογείται μία ακόμα στρατηγική επένδυση, που έχει πάρει το πράσινο φως από τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων από το Μάιο του 2012.

Η Brite Hellas, η οποία έχει ως έδρα τη Θεσσαλονίκη θα κατασκευάσει ένα φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 100 MW, το οποίο κοστολογείται στα 50 εκατομμύρια ευρώ, και θα εγκατασταθεί στο Δήμο Προσοτσάνης, στη Δράμα.

Επιπλέον, η εταιρία έχει λάβει όλες τις απαραίτητες άδειες για το συγκεκριμένο έργο από το 2014 και το μόνο που της μένει είναι να “κλειδώσει” τις τιμές των PPAs. Στόχος της είναι η υπόθεση να έχει κλείσει εντός του 2022 και να ξεκινήσει η άμεση κατασκευή του έργου, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός ενός έτους, όπως αναφέρουν και στελέχη της εταιρίας.

H Brite Hellas βρίσκεται και σε συνεργασία με μεγάλο partner από το Ηνωμένο Βασίλειο που διαχειρίζεται και παράγει πάνω από 2 GW ισχύος και στόχος είναι να προμηθεύει ηλεκτρική ενέργεια που θα παράγεται από ΑΠΕ τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό. Αυτό θα συμβεί καθώς η Brite θα αποτελέσει την πρώτη εταιρία στην Ελλάδα που θα έχει ιδιωτικό PPA (private PPA), γεγονός που θα της επιτρέπει να πουλάει ενέργεια απευθείας σε Έλληνες και διεθνείς παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας.

Επιπλέον, το έργο θα επιταχύνει στην ανάπτυξη της οικονομίας της περιοχής καθώς εκτιμάται πως κατά τη διάρκεια κατασκευής του έργου θα δημιουργηθούν εκατοντάδες θέσεις εργασίες, ενώ κατά τη λειτουργία του θα δημιουργηθούν 50 θέσεις.

Η εταιρία με έδρα τη Θεσσαλονίκη δραστηριοποιείται στα έργα ΑΠΕ και δη τα φωτοβολταϊκά πάρκα από το 2010, ενώ μαγνητίζει και το ενδιαφέρον ξένων partners, όπως και φαίνεται από τη συνεργασία με το βρετανικό fund, ενώ και από το 2012 όπου έτρεχε τις διαδικασίες για το συγκεκριμένο έργο συνεργαζόταν με μία μεγάλη κινεζική εταιρία.


Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης