Ενέργεια

Τη σκόνη της Rivian «έφαγαν» Tesla, GM και Ford - Στην αγορά το ηλεκτρικό pick-up R1T

Τη σκόνη της Rivian «έφαγαν» Tesla, GM και Ford - Στην αγορά το ηλεκτρικό pick-up R1T
Η Rivian δημιουργήθηκε το 2009 και εδρεύει στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ και έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον πολλών επενδυτών εδώ και αρκετά χρόνια

Η νεοσύστατη εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων Rivian είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που έφερε ένα ηλεκτρικό pickup στην καταναλωτική αγορά, κερδίζοντας την Tesla, τη General Motors και άλλους ανταγωνιστές, σύμφωνα με το CNBC.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Rivian, RJ Scaringe, έγραψε στο Twitter ότι η πρώτη παραλαβή της εταιρείας R1T για πελάτη έφυγε από τη γραμμή συναρμολόγησης το πρωί στο εργοστάσιό της στο Normal, Illinois.«Μετά από μήνες κατασκευής οχημάτων προπαραγωγής, σήμερα το πρωί το πρώτο μας όχημα πελατών έφυγε από τη γραμμή παραγωγής μας στο Normal! Οι συλλογικές προσπάθειες της ομάδας μας κατέστησαν δυνατή αυτή τη στιγμή» είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, εκπρόσωπος της Rivian επιβεβαίωσε ότι τα οχήματα που παράγονται είναι προς πώληση. Αρνήθηκε να συζητήσει τα σχέδια της εταιρείας για αύξηση της παραγωγής, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού των φορτηγών που παρήχθησαν χθες (14/9) και ποιοι θα είναι οι πρώτοι πελάτες που θα παραλάβουν τα οχήματα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Rivian αναμένεται να είναι η πρώτη από τις αυτοκινητοβιομηχανίες που θα παράγει ηλεκτρικό pickup μέχρι το επόμενο έτος.  Μάλιστα, επιβεβαιώθηκε η προσδοκία ότι η κυκλοφορία του R1T θα προλάβει το Hummer της General Motors, που θα κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στο 2021 και το F-150 της Ford που αναμένεται την ερχόμενη άνοιξη.

78_5.jpg

Δυο λόγια για τη Rivian

Η Rivian δημιουργήθηκε το 2009 και εδρεύει στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ και έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον πολλών επενδυτών εδώ και αρκετά χρόνια, και έχει χρηματοδοτηθεί από αυτούς κατ’ επανάληψη.

Από τους πιο γνωστούς είναι η Amazon, η οποία και έχει ήδη παραγγείλει 100.000 κλειστά μικρά φορτηγά, τα οποία θα αρχίσει να παραλαμβάνει μέσα στο 2022, η Ford, η οποία επένδυσε 500 εκατομμύρια δολάρια στις αρχές του 2019 και κατέχει ένα ποσοστό που φημολογείται πως είναι της τάξης του 10%, και αρκετοί θεσμικοί επενδυτές. Ανάμεσα στους τελευταίους, πιο σημαντικός είναι η αμερικανική T. Rowe Price, η οποία έχει οργανώσει αρκετές φορές τη χρηματοδότησή της και εκπρόσωπος της συμμετέχει ως παρατηρητής στο διοικητικό συμβούλιο της Rivian.

www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης