Ενέργεια

Άνοδος πάνω από 3% για το πετρέλαιο – Μείωση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ

Άνοδος πάνω από 3% για το πετρέλαιο – Μείωση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ

Τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 5,4 εκατομμύρια βαρέλια για την εβδομάδα που έληξε στις 10 Σεπτεμβρίου

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν πάνω από 2 δολάρια την Τετάρτη, αφού τα στοιχεία της βιομηχανίας έδειξαν μεγαλύτερη από την αναμενόμενη μείωση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ και, σύμφωνα με τις προσδοκίες, η ζήτηση θα αυξηθεί καθώς διευρύνονται τα εμβόλια.

Περί τις 18:15 ώρα Ελλάδας το Brent ενισχυόταν 3,1%, στα 75,85 δολάρια το βαρέλι ενώ το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) σημείωσε άνοδο 3,24%, στα 72,74 δολ. το βαρέλι.

Το Brent κατέγραψε τα υψηλότερα επίπεδα από τα τέλη Ιουλίου και το WTI από τις αρχές Αυγούστου.
Τα αποθέματα αργού πετρελαίου, βενζίνης και αποστάγματος των ΗΠΑ μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, ανέφεραν δύο πηγές της αγοράς, σύμφωνα με το Reuters, επικαλούμενες στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, αφού ο τυφώνας Ida έκλεισε πολλά διυλιστήρια και τις υπεράκτιες γεωτρήσεις.
Τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 5,4 εκατομμύρια βαρέλια για την εβδομάδα που έληξε στις 10 Σεπτεμβρίου, σε σύγκριση με την πτώση 3,5 εκατομμυρίων βαρελιών που ανέμεναν οι αναλυτές.
"Ο αντίκτυπος του τυφώνα Ida ήταν πολύ μεγαλύτερος από ό, τι αναμενόταν και η παραγωγή στην περιοχή του Κόλπου του Μεξικού μπορεί να δυσκολευτεί να επιστρέψει μέχρι να τελειώσει η τροπική καταιγίδα Νίκολας «τιμωρώντας» την περιοχή με καταρρακτώδη βροχή", δήλωσε ο Edward Moya, ανώτερος αναλυτής στην OANDA.

Η τροπική καταιγίδα Νίκολας κινήθηκε αργά στην ακτή του Κόλπου την Τρίτη, αφήνοντας εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια και επιχειρήσεις χωρίς ρεύμα, αν και τα διυλιστήρια του Τέξας λειτουργούσαν κανονικά.
Οι ζημιές από την καταιγίδα έρχονται δύο εβδομάδες αφότου ο τυφώνας Ida χτύπησε ένα σημαντικό μέρος της διυλιστικής ικανότητας της ακτής του Κόλπου. «Η φετινή περίοδος τυφώνων έχει πολύ μεγαλύτερο και πιο μακροχρόνιο αντίκτυπο στο παγκόσμιο ισοζύγιο πετρελαίου από ό, τι τα προηγούμενα χρόνια», δήλωσε ο Tamas Varga, πετρελαϊκός αναλυτής στην PVM Oil Associates.

Οι τιμές του πετρελαίου βρήκαν επίσης υποστήριξη από τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας (IEA), ο οποίος ανακοίνωσε την Τρίτη ότι η κυκλοφορία των εμβολίων θα ενισχύσει την ανάκαμψη, μετά από τριμηνιαία πτώση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου λόγω της εξάπλωσης της παραλλαγής Delta και των νέων περιορισμών πανδημίας. Ωστόσο, τα κέρδη της τιμής του πετρελαίου περιορίστηκαν από την πτώση της παραγωγικότητας αργού πετρελαίου της Κίνας τον Αύγουστο με τα διυλιστήρια να φτάνουν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2020 και η συνολική παραγωγή να υποχωρεί.


www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης