Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Συγκρατημένη αισιοδοξία από τους ειδικούς - Τι θα γίνει με γ' δόση

Συγκρατημένη αισιοδοξία από τους ειδικούς - Τι θα γίνει με γ' δόση
Σε κάθε περίπτωση οι ειδικοί εκτιμούν πως το επόμενο κύμα της επιδημίας θα εκδηλωθεί από τα μέσα με τέλη Οκτωβρίου
Συγκρατημένα αισιόδοξοι εμφανίζονται οι ειδικοί για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, καθώς οι απαισιόδοξες προβλέψεις για έξαρση κρουσμάτων το πρώτο 15νθημερο του Σεπτεμβρίου λόγω της επιστροφής των τουριστικών στα αστικά κέντρα, δεν επαληθεύτηκαν.
Σε αυτό φαίνεται πως έχουν συνηγορήσει αφενός οι εμβολιασμοί – έχουν εμβολιαστεί περίπου 5,89 εκατ. πολίτες – και αφετέρου το αυξημένο testing που προβλέπεται για όλους τους ανεμβολίαστους από την περασμένη Δευτέρα 13/9 στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ανακοινωθεί.
 
Αν και χθες Τετάρτη 15/9 πέρασαν στο «κόκκινο» και σε περιοριστικά μέτρα οι περιοχές της Καβάλας, της Ημαθίας, της Πιερίας και της Πέλλας, η επιδημία δείχνει σημάδια ύφεσης και αποκλιμάκωσης, καθώς μειωμένες εμφανίζονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία ενώ μειώνεται και ο δείκτης θετικότητας.
Υπό αυτά τα δεδομένα, η μεγαλύτερη ανησυχία των επιστημόνων εξακολουθεί είναι η λειτουργία των σχολείων καθώς αναμένουν να δουν πως το άνοιγμα τους θα επηρεάσει την επιδημιολογική εικόνα της χώρας
Σε κάθε περίπτωση οι ειδικοί εκτιμούν πως το επόμενο κύμα της επιδημίας θα εκδηλωθεί από τα μέσα με τέλη Οκτωβρίου, όταν και εκτιμάται πως τα ημερήσια κρούσματα θα ανέρχονται σε περίπου 5.000.
Την ίδια στιγμή, αναμένονται και οι τελικές εισηγήσεις από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών σχετικά με την γ’ δόση του εμβολίου και την χορήγηση της και σε άλλες ομάδες του πληθυσμού, πέραν των ανοσοκατασταλμένων.
Σημειώνεται πως τις τελευταίες 48 ώρες, την γ’ δόση έκαναν περισσότεροι από 4.000 από τους 285.000 ανοσοκατασταλμένους ενώ δρομολογούνται ήδη οι εμβολιασμοί στους ανθρώπους που διαμένουν σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης