Η EDP Renewables υπογράφει PPA με την Procter & Gamble για 127,5 MW

Η EDP Renewables υπογράφει PPA με την Procter & Gamble για 127,5 MW

Δύο ενεργειακά πάρκα αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία το 2023

 

Η EDP Renewables, η τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στον κόσμο, εξασφάλισε 15ετή συμφωνία αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (PPA) με την Procter & Gamble για 127,5 MW. Η συμφωνία θα αποτρέψει εκτιμώμενες ετήσιες εκπομπές CO2 άνω των 130 χιλιάδων τόνων και συνδέεται με δύο έργα, που θα τεθούν σε λειτουργία το 2023.

Τα ενεργειακά πάρκα θα βρίσκονται στο Peñaflor (Βαγιαδολίδ), με εγκατεστημένη ισχύ 100 MW, και στη Sierra de la Venta (Αλμπαθέτε), με εγκατεστημένη ισχύ 47,5 MW, εκ των οποίων τα 27,5 MW αποτελούν μέρος της PPA που υπεγράφη με την P&G.

Με τη δημιουργία αυτών των δύο νέων ενεργειακών πάρκων, περίπου το 40% της ενέργειας που απαιτείται για την τροφοδοσία των εργοστασίων της P&G σε όλη την Ευρώπη, θα παράγεται στην Ισπανία και θα προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές. Με τη συμφωνία αυτή, η P&G επιτρέπει την προμήθεια μεγαλύτερης δυναμικότητας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και δεσμεύεται για μακροχρόνιο εφοδιασμό, υλοποιώντας μια σημαντική επένδυση και δημιουργώντας περιβαλλοντική και κοινωνική αξία.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της EDP Renewables, Miguel Stilwell, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την υπογραφή της μακροπρόθεσμης PPA με μια διεθνή εταιρεία όπως η P&G, η οποία συμμερίζεται την ισχυρή δέσμευσή μας για την προώθηση της ενεργειακής μετάβασης και την απαλλαγή της οικονομίας από τον άνθρακα. Θα συνεργαστούμε, επίσης, μαζί τους για την προώθηση της κυκλικής οικονομίας και θα διασφαλίσουμε πως τα έργα που συμμετέχουν στη συγκεκριμένη PPA θα έχουν τον μεγαλύτερο θετικό περιβαλλοντικό, κοινωνικό και οικονομικό αντίκτυπο στις τοπικές κοινότητες».

Με τη νέα αυτή συμφωνία, η EDPR διαθέτει πλέον εξασφαλισμένη δυναμικότητα 0,6 GW στην Ισπανία, η οποία θα τίθεται σε λειτουργία από το 2021 και μετά. Η επιτυχία της EDPR στην εξασφάλιση νέων PPAs ενισχύει τη στρατηγική ανάπτυξής της, η οποία βασίζεται στην ανάπτυξη ανταγωνιστικών έργων με χαμηλό προφίλ κινδύνου, προωθώντας έτσι την επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης και την απαλλαγή της οικονομίας από τον άνθρακα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης