Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Janssen (CEO Enercon): Κλειδί στην επέκταση της αιολικής ενέργειας οι πολιτικές πρωτοβουλίες

Janssen (CEO Enercon): Κλειδί στην επέκταση της αιολικής ενέργειας οι πολιτικές πρωτοβουλίες
Ενδιαφέρουσες οι τοποθετήσεις των εμπειρογνωμόνων

Τις προοπτικές ανάπτυξης της αιολικής ενέργειας έδωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Enercon, Momme Janssen μιλώντας σε γερμανικό πάνελ. Αναφέρθηκε στη σχέση μεταξύ της οικονομικής ευημερίας του τομέα της αιολικής ενέργειας και της τοπικής επέκτασης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

«Δεν μπορούν να υπάρχουν επιτυχημένοι κατασκευαστές, προμηθευτές ή προγραμματιστές έργων στη Γερμανία χωρίς τη λειτουργία της εγχώριας αγοράς» είπε χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι η εγχώρια αγορά είναι η βασική προϋπόθεση για τον τομέα της αιολικής ενέργειας να αναπτύξει εξαγώγιμες καινοτομίες που θα προωθήσουν την παγκόσμια ενεργειακή μετάβαση.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών Υποθέσεων Dr Bernd Buchholz (FDP) υπογράμμισε τη σκληρή δουλειά που επιτελέστηκε από τους πολιτικούς της πολιτείας για να εξασφαλίσουν καλύτερες συνθήκες πλαισίου για την αιολική ενέργεια. Ταυτόχρονα, όλοι οι συμμετέχοντες στην έκθεση κατέστησαν σαφές ότι η Γερμανία πρέπει να αυξήσει γρήγορα και σημαντικά τις εθνικές της προσπάθειες για να μπορέσει να ικανοποιήσει την τεράστια ζήτηση για πράσινη ενέργεια.

Ο πρόεδρος της BWE Hermann Albers εξέφρασε την πεποίθηση ότι η αναδιοργάνωση της βιομηχανίας σε ανανεώσιμη ενέργεια - για παράδειγμα μέσω της χρήσης πράσινης ενέργειας - θα δημιουργήσει μια νέα βάση για τη δημιουργία βιομηχανικής προστιθέμενης αξίας στη Γερμανία. Ωστόσο, συνέχισε, αυτό απαιτεί από τους πολιτικούς να αναλάβουν σαφή δέσμευση στην αιολική ενέργεια ως βασικός παράγοντας για τη μετάβαση στην ενέργεια.

Τέλος, ο Momme Janssen σχολίασε το απαιτούμενο περιβάλλον για την άνθηση των ΑΠΕ, λέγοντας ότι:« Αυτό που έχει σημασία είναι μια γρήγορη επανεκκίνηση και μια αξιόπιστη πολιτική πορεία που οδηγεί σε επενδυτική ασφάλεια για την αιολική βιομηχανία. Ένα φιλικό προς τις επενδύσεις κλίμα για την αιολική ενέργεια στη Γερμανία είναι η προϋπόθεση για την δημιουργία νέας προστιθέμενης αξίας».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης