Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Tα ορόσημα των Lucid Motors - Rivian «κλείνουν το μάτι» στους... μεγάλους

Tα ορόσημα των Lucid Motors - Rivian «κλείνουν το μάτι» στους... μεγάλους

Το Lucid AIR είναι το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο με αυτονομία 520 μιλίων

Όταν ξεκίνησε το κύμα εισόδου νεοσύστατων εταιρειών ηλεκτρικών οχημάτων στην αγορά, δύο περιπτώσεις είχαν τραβήξει την προσοχή των ειδικών και είχαν σημαντικά εχέγγυα επιτυχίας, σύμφωνα με το Bloomberg. Πρόκειται για τις εταιρείες Lucid και Rivian, οι οποίες έχουν «πλάτες» επενδυτών με βαθύ πορτοφόλι και προηγμένη τεχνολογία στην διάθεσή τους.

Αυτή την βδομάδα μάλιστα απασχόλησαν την επικαιρότητα της ηλεκτροκίνησης με σημαντικές κινήσεις. Αρχικά, το Air Dream Edition της Lucid Motors, έχει λάβει αυτονομία 520 μιλίων από τον Οργανισμό Προστασίας του Περιβάλλοντος, καθιστώντας το το EV με τη μεγαλύτερη εμβέλεια που έχει βαθμολογηθεί ποτέ από τον οργανισμό. Δεύτερον , το πρώτο ηλεκτρικό pickup της Rivian κύλησε από τη γραμμή παραγωγής της εταιρείας στο Ιλινόις των ΗΠΑ με προορισμό τον πρώτο του ιδιοκτήτη.

Το μήνυμα στην αγορά

Οι συγκεκριμένες δράσεις και τα ορόσημα που πέτυχαν, δείχνουν ξεκάθαρα ότι οι καθιερωμένες αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η Tesla θα χρειαστεί να δώσουν μεγάλη μάχη στο καινούργιο τοπίο του ευρύτερου ανταγωνισμού που διαμορφώνεται. Επίσης, λαμβάνοντας υπόψη τα προβλήματα που αντιμετώπισαν η Hyundai, η General Motors και η Tesla με τις μπαταρίες αποδεικνύουν ότι η «πίτα» μοιράζεται.

Όσο για άλλες νεοσύστατες εταιρείες όπως η Nikola και η Lordstown Motors, και οι δύο έχουν σταθεροποιηθεί κάπως αφού είδαν τους ιδρυτές τους να απομακρύνονται εν μέσω ερευνών από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο αριθμός των εταιρειών που κατασκευάζουν ηλεκτρικά οχήματα, plug-in φορτηγά παράδοσης και άλλα μοντέλα με μπαταρία είναι ιλιγγιώδης. Αν και δεν είναι τόσο γεμάτο, θυμίζει ακόμα τη δεκαετία του 1920, όταν οι ΗΠΑ είχαν περισσότερες από 200 εταιρείες αυτοκινήτων. Οι Lucid και Rivian έχουν πλέον κεφάλαια και οχήματα που είναι έτοιμα για την πρώτη γραμμή. Αυτό τους δίνει μια πραγματική ευκαιρία να παραμείνουν σε θέση ισχύος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης