Ενέργεια

Η «απάντηση» της Γαλλίας στην αύξηση των τιμών ενέργειας - Το κυβερνητικό σχέδιο

Η «απάντηση» της Γαλλίας στην αύξηση των τιμών ενέργειας - Το κυβερνητικό σχέδιο
Τα νοικοκυριά σε ολόκληρη την Ευρώπη αντιμετωπίζουν πολύ υψηλότερους λογαριασμούς χειμερινής λόγω της παγκόσμιας αύξησης των τιμών χονδρικής ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου

Την επέκταση του οφέλους των κουπονιών ενέργειας σε περισσότερα νοικοκυριά εξετάζει η κυβέρνηση της Γαλλίας, έτσι ώστε να βάλει «πλάτη» στο αυξημένο κόστος των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Gabriel Attal.

Τα νοικοκυριά σε ολόκληρη την Ευρώπη αντιμετωπίζουν πολύ υψηλότερους λογαριασμούς χειμερινής λόγω της παγκόσμιας αύξησης των τιμών χονδρικής ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου. Επίσης, ομάδες καταναλωτών έχουν προειδοποιήσει ότι οι πιο ευάλωτοι στην περιοχή θα μπορούσαν να πληγούν σε επικίνδυνο βαθμό.

«Η αύξηση των τιμών ενέργειας μας οδηγεί να δουλέψουμε σε αυτό το σχέδιο (ενεργειακών ελέγχων) και να εξετάσουμε την ανάγκη επέκτασής του ώστε να ωφελήσει περισσότερους Γάλλους», δήλωσε ο Attal μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Η «απάντηση»

Επί του παρόντος χορηγούνται κουπόνια ενέργειας σε σχεδόν 5,5 εκατομμύρια νοικοκυριά στη Γαλλία. Μάλιστα, το ρεκόρ των τιμών ενέργειας είναι απίθανο να χαλαρώσει πριν από το τέλος του έτους, υποδεικνύοντας μια ακριβή χειμερινή περίοδο θέρμανσης για τους καταναλωτές.

Επομένως, τα νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος στη Γαλλία θα λάβουν επιταγή των 100 ευρώ. Περίπου 5,8 εκατομμύρια νοικοκυριά θα λάβουν αυτήν τη βοήθεια μέσω ταχυδρομείου τον Δεκέμβριο, ανεξάρτητα από το είδος της θέρμανσης που χρησιμοποιούν, προκειμένου να πληρώσουν το λογαριασμό, ενόψει της τρέχουσας αύξησης των τιμών, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Η πρόσθετη βοήθεια έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τα νοικοκυριά να αντισταθμίσουν την αυξανόμενη τιμή της ενέργειας. Η Γαλλία σημείωσε σημαντική αύξηση φέτος στις τιμές της ενέργειας τους τελευταίους μήνες, αν και εξακολουθεί να έχει μία από τις χαμηλότερες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας στη δυτική Ευρώπη και είναι αρκετά φθηνότερη από χώρες όπως η Ισπανία, η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Μια δεδομένη αύξηση τιμωρεί τα φτωχότερα νοικοκυριά δέκα φορές περισσότερο από τα πιο πλούσια νοικοκυριά όσον αφορά την αγοραστική τους δύναμη», δήλωσε πηγή κοντά στον πρωθυπουργό.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης