Lightsource BP: Μεγαλώνει ραγδαία ο πήχης των φιλοδοξιών - 1,8 δισ. δολ. για 25 GW ηλιακής ενέργειας

Lightsource BP: Μεγαλώνει ραγδαία ο πήχης των φιλοδοξιών - 1,8 δισ. δολ. για 25 GW ηλιακής ενέργειας
Τα επενδυτικά της σχέδια θα δημιουργήσουν περισσότερες από 500 νέες θέσεις εργασίας τα επόμενα τέσσερα χρόνια

Η Lightsource bp, μια από τις κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως στην ανάπτυξη και διαχείριση έργων ηλιακής ενέργειας εξασφάλισε νέα χρηματοδότηση 1,8 δις. δολ. με στόχο την νέα στρατηγική ανάπτυξης 25 GW ως το 2025.

Η εν λόγω χρηματοδότηση χορηγήθηκε από δέκα παγκόσμια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και στηρίζει την επιτάχυνση της επέκτασης της ηλιακής ενέργειας στις αγορές της Ευρώπης, της Ασίας, της Αμερικής και του Ειρηνικού.

Συνεχής εξέλιξη

Σημειώνεται ότι η εταιρεία, η οποία δημιουργήθηκε το 2010, έχει αναπτύξει 3,8 GW ηλιακών έργων παγκοσμίως και στόχος είναι να φτάσει στα 25 GW. Σύμφωνα με τα όσα δηλώνει, η εξέλιξη και η ανάπτυξη του αγωγού των έργων της αποτελούν το ζητούμενό τους.

Μάλιστα, τα επενδυτικά της σχέδια θα δημιουργήσουν περισσότερες από 500 νέες θέσεις εργασίας τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Παράλληλα, η εταιρεία «τρέχει» ένα χαρτοφυλάκιο 9GW αποκλειστικά για την BP.

Νέα σελίδα στους στόχους

Ο διευθύνων σύμβουλος της Lightsource, Nick Boyle δήλωσε: «Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μετατοπίζονται από τη νοοτροπία των gigawatts στα terawatts. Μεγάλες εταιρείες όπως η Amazon, τα McDonald's και το eBay μεταβαίνουν στην καθαρή ενέργεια. Αυτή η τάση αποδεικνύει ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι συνηθισμένες και η ηλιακή ενέργεια παίζει βασικό ρόλο στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Αν πρόκειται να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις της Συμφωνίας του Παρισιού, ο κορυφαίος στόχος της βιομηχανίας για 25GW έως το 2025 και το χρηματοδοτικό πακέτο είναι μια ακόμη απόδειξη ότι η Lightsource BP είναι στο σωστό δρόμο. Γνωρίζουμε ότι τα σχέδιά μας για ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας είναι πολύ φιλόδοξα, αλλά αυτός είναι ο ρυθμός αλλαγής στον οποίο πρέπει να προχωρήσουμε».


Η ελληνική παρουσία


Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία κατοχύρωσε στα τέλη Μαίου 140MW στην πρόσφατη Κοινή Ανταγωνιστική Διαδικασία δηλαδή 40% της συνολικής δημοπρατημένης ισχύος, «κλειδώνοντας» σε μία μέση τιμή των 38.5 € ανά MW. Τα συγκεκριμένα έργα αποτελούν ένα μέρος από τα 640ΜW έργων που θα εξαγοράσει η Lightsource bp από την Kiefer TEK, κάτι που την καθιστά έναν από τους μεγαλύτερους διαχειριστές και επενδυτές ηλιακής ενέργειας στη χώρα.


Η ελληνική αγορά ηλιακής ενέργειας μέσω της διαδικασίας των δημοπρατήσεων, εξασφαλίζει τον υγιή ανταγωνισμό καθώς και καλύτερες τιμές για τους τελικούς δικαιούχους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης