Ενέργεια

Ο CEO της Gazprom αποθεώνει την κατανάλωση φυσικού αερίου της Κίνας - «Τρένο» μέχρι το 2040

Ο CEO της Gazprom αποθεώνει την κατανάλωση φυσικού αερίου της Κίνας - «Τρένο» μέχρι το 2040
Σύμφωνα με τον Miller, η ενεργειακή αγορά της Κίνας είναι η πιο δυναμική από άποψη ανάπτυξης
Σχετικά Άρθρα

Η κατανάλωση φυσικού αερίου της Κίνας αυξάνεται ταχύτερα από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον Ασία-Ειρηνικό (APAC), δήλωσε χαρακτηριστικά ο CEO της Gazprom, Alexey Miller, σύμφωνα με το Tass.com

Σύμφωνα με τον Miller, η ενεργειακή αγορά της Κίνας είναι η πιο δυναμική από άποψη ανάπτυξης. «Κάθε χρόνο απλά μας επισημαίνει τον ρυθμό αύξησης της κατανάλωσης και το 2021 δεν αποτελεί εξαίρεση».

Η αιτιολόγηση της ανάπτυξης

Επίσης, πρόσθεσε ότι στο πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, η κατανάλωση φυσικού αερίου της Κίνας αυξήθηκε περισσότερο από 15%-και οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 23%. «Αυτό σημαίνει ότι μέχρι το τέλος του 2021, οι προβλέψεις για την κατανάλωση στην Κίνα θα ανέλθουν σε 360 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα και ο όγκος των εισαγωγών θα είναι 160 κυβικά μέτρα».

Μάλιστα, ο CEO της Gazprom βλέπει τις εισαγωγές φυσικού αερίου της Κίνας να ανεβαίνουν στα 300 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ετησίως έως το 2035, με την κατανάλωση φυσικού αερίου στο σύνολο της Ασίας-Ειρηνικού να αυξάνεται κατά 1,5 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα έως το 2040-το 60% των οποίων θα εισαχθεί.

Οι εκτιμήσεις της PipeChina

Τέλος, η κρατική εταιρεία του Πεκίνου,  PipeChina εκτιμά ότι η κατανάλωση φυσικού αερίου της Κίνας αυξάνεται σε 526 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα έως το 2030, και στη συνέχεια επιβραδύνεται σε 650 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα έως το 2035-οπότε θα κορυφωθεί. Μέχρι το 2050, η PipeChina βλέπει την κατανάλωση φυσικού αερίου στην Κίνα να μειώνεται στα 550 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι εν λόγω προβλέψεις αναθεωρήθηκαν επί τα χείρω, καθώς ελήφθη υπόψη η υπόσχεση της Κίνας να ανταποκριθεί στην ουδετερότητα του άνθρακα έως το 2060. Οι προηγούμενες προβλέψεις έδειξαν ότι η κατανάλωση φυσικού αερίου της Κίνας έφτασε τα 700 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα έως το 2050. Η ζήτηση φυσικού αερίου για παραγωγή ενέργειας αναμένεται να αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο μέρος της μελλοντικής αύξησης της κατανάλωσης φυσικού αερίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης