Επικαιρότητα

Εφορία: Οι 4 επιλογές για να κλείσετε τους ανοικτούς λογαριασμούς

Εφορία: Οι 4 επιλογές για να κλείσετε τους ανοικτούς λογαριασμούς
Στο υπουργείο Οικονομικών δίνουν προτεραιότητα στα χρέη των 2,6 δισ. ευρώ που γεννήθηκαν στην καρδιά της μεγάλης υγειονομικής κρίσης
Τέσσερις επιλογές για να ρυθμίσουν παλαιά και νέα χρέη, πανδημικά και μη, έχουν 3,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι με οφειλές 109 δισ. ευρώ προς την Εφορία.
Στο υπουργείο Οικονομικών δίνουν προτεραιότητα στα χρέη των 2,6 δισ. ευρώ που γεννήθηκαν στην καρδιά της μεγάλης υγειονομικής κρίσης, δηλαδή από τον Μάρτιο του 2020 έως και φέτος τον Ιούλιο.
 
 
Με βάση τα προγράμματα που τρέχουν αυτά τα χρέη μπορούν να ρυθμιστούν σε 36 άτοκες μηνιαίες δόσεις ή σε έως 72 με επιτόκιο 2,5% αρχής γενομένης από την 1η Ιανουαρίου του 2022.
Την ίδια ώρα οφειλές από φόρο εισοδήματος, ειδική εισφορά αλληλεγγύης, τέλος επιτηδεύματος και ΕΝΦΙΑ μπορούν να εξοφληθούν τμηματικά σε έως 24 μηνιαίες δόσεις.
Η τρίτη ρύθμιση αφορά οφειλέτες με μειωμένα εισοδήματα την περίοδο της πανδημίας και λόγω του κλίματος αβεβαιότητας και της δεινής οικονομικής τους θέσης βρέθηκαν εκτός των «πάγιων ρυθμίσεων» που εξυπηρετούσαν κανονικά μέχρι το διάστημα πριν από το κορονοιό.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης