Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΕΙΑ: Σε χαμηλό τριετίας τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ – Στα 75,8 δολ το brent, στα 71,9 δολ το αργό

ΕΙΑ: Σε χαμηλό τριετίας τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ – Στα 75,8 δολ το brent, στα 71,9 δολ το αργό

Τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 3,5 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 17 Σεπτεμβρίου στα 414 εκατομμύρια βαρέλια

 

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα μειώθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών ετών, ενώ τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ), καθώς η βιομηχανία συνέχισε να ανακάμπτει μετά τον τυφώνα Ida.

Τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 3,5 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 17 Σεπτεμβρίου στα 414 εκατομμύρια βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για πτώση 2,4 εκατομμυρίων βαρελιών.
Τα αποθέματα βρίσκονται πλέον στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2018 και αυτή η στενότητα, μαζί με την ισχυρή ζήτηση, βοήθησαν τις τιμές του πετρελαίου να ανέβουν υψηλότερα.
Τα εβδομαδιαία στοιχεία για τη δραστηριότητα διύλισης και την παραγωγή πετρελαίου έδειξαν επιστροφή στη δραστηριότητα στα επίπεδα πριν από τον τυφώνα.
Η παραγωγή αργού αυξήθηκε 500.000 βαρέλια ημερησίως την εβδομάδα στα 10,6 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, καθώς οι υπεράκτιες εγκαταστάσεις του Κόλπου συνέχισαν τη λειτουργία τους.

Οι ροές αργού διύλισης αυξήθηκαν κατά 960.000 βαρέλια την τελευταία εβδομάδα, με τα ποσοστά χρήσης να αυξάνονται κατά 5,4 ποσοστιαίες μονάδες στο 87,5% της παραγωγικής ικανότητας καθώς οι διυλιστές επανεκκίνησαν τις βασικές μονάδες. Το συνολικό προμηθευόμενο προϊόν αυξήθηκε στα 21,1 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως και τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες. Το προϊόν που προσφέρθηκε - ένδειξη για τη ζήτηση - ήταν κατά μέσο όρο σχεδόν 21 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, σύμφωνα περίπου με τα επίπεδα πριν από την πανδημία.

Στις 18:50 ώρα Ελλάδας το αμερικανικό αργό καταγράφει αύξηση 1,79% στα 71,76 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent κέρδιζε 1,8% στα 75,73 δολάρια το βαρέλι.

Τα αποθέματα βενζίνης των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 3,5 εκατομμύρια βαρέλια στα 221,6 εκατομμύρια βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες για πτώση 1,1 εκατομμυρίων βαρελιών.
Τα αποθέματα αποστάγματος που περιλαμβάνουν ντίζελ και πετρέλαιο θέρμανσης, μειώθηκαν κατά 2,6 εκατομμύρια βαρέλια έναντι των προσδοκιών για πτώση 1,2 εκατομμυρίων βαρελιών.
Οι καθαρές εισαγωγές αργού από τις ΗΠΑ αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά 519.000 βαρέλια την ημέρα, ανέφερε η ΕΙΑ. Τα αποθέματα αργού στον κόμβο παράδοσης Cushing, Οκλαχόμα μειώθηκαν κατά 1,5 εκατομμύρια βαρέλια την τελευταία εβδομάδα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης