Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Novak: H Ρωσία θα παραμείνει αξιόπιστος προμηθευτής ενέργειας

Novak: H Ρωσία θα παραμείνει αξιόπιστος προμηθευτής ενέργειας

 Είναι ζωτικής σημασίας η παγκόσμια ενεργειακή βιομηχανία να μειώσει τον αντίκτυπό της στο κλίμα, αλλά πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό να μην περιοριστεί η πρόσβαση σε πηγές ενέργειας είπε ο Novak 

 

Η Ρωσία θα παραμείνει αξιόπιστος προμηθευτής ενέργειας στις παγκόσμιες αγορές, δήλωσε την Παρασκευή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Alexander Novak σε τηλεδιάσκεψη στην ενεργειακή διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών.

Ο ρωσικός γίγαντας φυσικού αερίου Gazprom ) κατηγορήθηκε ότι δεν έκανε αρκετά για να αυξήσει τον εφοδιασμό του με φυσικό αέριο στην Ευρώπη, όπου οι τιμές του φυσικού αερίου έχουν εκτιναχθεί στα ύψη.
Η Gazprom αναφέρει ότι εκπληρώνει πλήρως τις συμβατικές της υποχρεώσεις σχετικά με τις προμήθειες φυσικού αερίου στους πελάτες της.

Οι τιμές αναφοράς για το φυσικό αέριο στην Ευρώπη αυξήθηκαν περισσότερο από 250% φέτος, οδηγώντας σε υψηλότερες τιμές ισχύος και σε αντίκτυπο στις βιομηχανίες που εξαρτώνται από το φυσικό αέριο για την παραγωγή τους, όπως εργοστάσια λιπασμάτων.
Ο Novak είπε ότι είναι ζωτικής σημασίας η παγκόσμια ενεργειακή βιομηχανία να μειώσει τον αντίκτυπό της στο κλίμα, αλλά πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό να μην περιοριστεί η πρόσβαση σε πηγές ενέργειας.

"Τα θέματα του κλίματος δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως επιχειρήματα κατά τη διάρκεια του ανταγωνισμού για τις αγορές ενέργειας", συμπλήρωσε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης