Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος για Dow και S&P, πτώση για Nasdaq

Wall Street: Άνοδος για Dow και S&P, πτώση για Nasdaq

Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,86% στις 386,65 μονάδες

 

Με μεικτά πρόσημα έκλεισε η Wall Street την Παρασκευή 24/9/2021 , ολοκληρώνοντας μια ασταθή εβδομάδα.

Η κίνηση της Κίνας να απαγορεύσει τα κρυπτονομίσματα επιβάρυνε τον τομέα της τεχνολογίας και οι μετοχές της Nike υποχώρησαν καθώς τα ζητήματα της αλυσίδας εφοδιασμού που προήλθαν από την πανδημία έπληξαν τον γίγαντα αθλητικών παπουτσιών.

Ο Dow Jones κέρδισε 32 μονάδες, ή 0,09% στις 34,797 μονάδες.
Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,15% στις 4,455 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,86% στις 386,65 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε 0,03% στις 15,047 μονάδες.

«Όσο άσχημα κι αν ξεκίνησαν τα πράγματα τη Δευτέρα για τις μετοχές, η ανάκαμψη στα μέσα της εβδομάδας και η ηρεμία την Παρασκευή δεν είναι τόσο κακό», δήλωσε ο Ryan Detrick, της LPL Financial. «Ωστόσο, πολλές από τις ανησυχίες για το Evergrande, μια επιβράδυνση της οικονομίας και τα συνεχιζόμενα ζητήματα της αλυσίδας εφοδιασμού εξακολουθούν να υπάρχουν». Η απαγόρευση του bitcoin από την Κίνα έβλαψε το συναίσθημα της αγοράς εν μία νυκτί, ειδικά για τις μετοχές τεχνολογίας που εξαρτώνται από έσοδα που σχετίζονται με κρυπτογράφηση.
Η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας κήρυξε παράνομες όλες τις δραστηριότητες που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα.
Οι εξωτερικές ανταλλαγές κρυπτογράφησης που παρέχουν υπηρεσίες στην ηπειρωτική Κίνα είναι επίσης παράνομες, ανέφερε το PBOC. Το Bitcoin έχασε 5% και τα υπόλοιπα σχεδόν 8%.
Η Crypto-Exchange Coinbase, η οποία αντλεί το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της από λιανικές συναλλαγές, έχασε περισσότερο από 1,7%. Η Robinhood, η οποία πραγματοποίησε το τελευταίο τρίμηνο περισσότερα από τα μισά έσοδα που σχετίζονται με συναλλαγές από κρυπτογράφηση, έχασε πάνω από 2%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης