Συνεργασία TotalEnergies - 174 Power Global για την κατασκευή φωτοβολταϊκού 80 MW στο Τέξας

Συνεργασία TotalEnergies - 174 Power Global για την κατασκευή φωτοβολταϊκού 80 MW στο Τέξας
Το έργο αναμένεται να έχει φτάσει σε εμπορική λειτουργία μέχρι το καλοκαίρι του 2023

Η TotalEnergies και ο συνεργάτης της 174 Power Global ξεκίνησαν την κατασκευή φωτοβολταϊκού, συνολικής ισχύος 80 MW στην πολιτεία του Τέξας. Οι εταιρείες αναπτύσσουν το εν λόγω project 50:50, με την αμερικανική εταιρεία Gerdau Long Steel, που ειδικεύεται στην παραγωγή χάλυβα, να αγοράζει ηλεκτρική ενέργεια στο πλαίσιο 20ετούς συμφωνίας αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Για το έργο

Το project θα αποτελείται από 231.000 ηλιακά πάνελ, ενώ θα δημιουργήσει περισσότερες από 200 οικοδομικές θέσεις εργασίας και θα προσφέρει οφέλη στην τοπική κοινότητα, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας φορολογικών εσόδων περίπου 19 εκατομμυρίων δολαρίων τα επόμενα 30 χρόνια. Το έργο αναμένεται να έχει φτάσει σε εμπορική λειτουργία μέχρι το καλοκαίρι του 2023.

Οι δηλώσεις των φορέων

Ο πρόεδρος της 174 Power Global, Henry Yun, δήλωσε: «Η πρόοδος στο έργο Gerdau Solar είναι ένα σημαντικό ορόσημο που διευρύνει το ηλιακό μας αποτύπωμα και μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην παραγωγή περισσότερης καθαρής ενέργειας για το Τέξας. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με την Gerdau και την TotalEnergies καθώς ξεκινάμε την κατασκευή μιας από τις μεγαλύτερες ηλιακές εγκαταστάσεις»

Ο πρόεδρος της Gerdau Long Steel της Βόρειας Αμερικής, Chia Yuan Wang, δήλωσε: «Η αειφορία είναι ο πυρήνας του Gerdau και των εγκαταστάσεών μας στο Midlothian και ανυπομονούμε να χρησιμοποιήσουμε την πράσινη ενέργεια που παράγεται από το έργο Gerdau Solar για να μειώσουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα και να έχουμε μακροχρόνια οικονομικά οφέλη».

Τέλος, ο διευθύνων σύμβουλος της TotalEnergies Renewables USA, Marc-Antoine Pignon δήλωσε: «Η TotalEnergies είναι περήφανη που συνεργάζεται με την 174 Power Global και την Gerdau σε ένα από τα μεγαλύτερα φωτοβολταϊκά των ΗΠΑ. Αυτή η θεμελιώδης τελετή είναι μια συγκεκριμένη απόδειξη της κοινής μας θέλησης να κάνουμε την ενεργειακή μετάβαση πραγματικότητα.

Το έργο αντιπροσωπεύει τη δέσμευση της εταιρείας μας για συνεχή επέκταση στην ηλιακή αγορά κοινής ωφέλειας στις ΗΠΑ και υποστηρίζει τη φιλοδοξία μας να επιτύχουμε πολλαπλά gigawatts ακαθάριστης ικανότητας παραγωγής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις ΗΠΑ έως το 2025».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης