Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Εκκίνηση: Πρόσκληση σε συνέδριο για μετασχηματισμό σε πολιτικό κόμμα

Εκκίνηση: Πρόσκληση σε συνέδριο για μετασχηματισμό σε πολιτικό κόμμα
Η Εκκίνηση ζητά την συνδρομή όλων στην κοινή προσπάθεια για μια καλύτερη ζωή
Πρόσκληση συμμετοχής απευθύνει ο πολιτικός σχηματισμός για ιδρυτικό συνέδριο πολιτικού κόμματος.

«Πάνε 7 χρόνια από την ίδρυση της πολιτικής μας οργάνωσης. Ευθύς εξ αρχής, καταθέσαμε την ταυτότητα και τους σκοπούς μας και, από τότε, δημοσιοποιούμε, χωρίς διακοπή, προτάσεις μας για να βελτιωθούν οι συνθήκες της ζωής μας. Πέρσι, τέτοιες μέρες, δώσαμε τα βασικά στοιχεία ενός πρότυπου οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, απαραίτητου προκειμένου να ορθοποδήσουμε. «Το Δικό μας Σχέδιο»,  οι «Δουλειές για όλους» και άλλα βρίσκονται στην ιστοσελίδα μας www.elldim.gr, ανοιχτά στην κριτική σας στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση info@elldim.gr Με αλλεπάλληλες σχετικές συζητήσεις στις ομάδες στο Facebook «Ναι ρε φίλε!» και «Αιδώς Αχρείοι».

Ξέραμε από την αρχή ότι όλα αυτά δεν φτάνουν. Και είναι τώρα η ώρα να δώσουμε κάτι παραπάνω. Περισσότεροι να κάνουμε περισσότερα για να φτιάξουμε την ζωή μας και την πατρίδα μας, όπως θέλουμε και μπορούμε. Επιμένοντας στα ίδια ή απέχοντας χάνουμε. Προσπαθώντας για κάτι καλύτερο έχουμε μόνο να κερδίσουμε.

Απευθύνουμε λοιπόν πρόσκληση στους διστακτικούς, στους απέχοντες, σε όλες και όλους και τον κάθε ένα και την κάθε μια από εμάς ξεχωριστά. Ζητάμε την συνδρομή όλων στην κοινή προσπάθεια να ζήσουμε καλύτερα. Όχι μόνο για να σταματήσουμε την ανακύκλωση της κρίσης την οποία συντηρούν οι υπαίτιοί της, αλλά για να πάρουμε το μέλλον στα χέρια μας οι δυνάμεις διεξόδου από την κρίση. Όχι μόνο για να αποφύγουμε τα χειρότερα, αλλά για να προωθήσουμε θετικές επιλογές. Απευθύνουμε πρόσκληση συμμετοχής και ελπίδας μαζί.

Αυτή η κοινή προσπάθεια για να βγει πέρα δεν μπορεί να έχει την παραμικρή ανοχή σε ιδεοληψίες και ξεπερασμένα στερεότυπα. Λέμε όχι στην βαρβαρότητα των ισχυρών της «παγκοσμιοποίησης» και των εγχώριων μεταπρατών τους, στον λογιστικό κυνισμό και την αδιαφορία τους για τις λαϊκές ανάγκες. Λέμε όχι στα «ισοδύναμα», τα «σκισίματα των μνημονίων» και άλλες μαγικές λύσεις που, δια μιας, θα μηδένιζαν τις ζημιές που έχουμε πάθει και παθαίνουμε. Λέμε όχι στον καιροσκοπισμό και τις ψηφοθηρικές κουτοπονηριές που μόνο δεινά φέρνουν. Αντί «να τρέχουμε και να μην φτάνουμε», προτείνουμε, αυτή τη φορά, να προλάβουμε.

Όλα όσα οριοθετούν την βάση και τον προσανατολισμό μας, υπαγορεύουν την ανάγκη για ένα ιδρυτικό συνέδριο Ελλήνων Δημοκρατών με σκοπό μια νέα πολιτική οντότητα. Ανοιχτό, δημιουργικό και ουσιαστικά  δημοκρατικό. Με νέα πρόσωπα και νέο ήθος, χωρίς παλιούς και παλιότερους «προφήτες». Με συλλογική πολιτική ταυτότητα και όχι ατομικές «ταυτότητες συνέδρου». Με ανάδειξη του αρχηγού από όλους όσους συμμετάσχουν.

Οραματιζόμαστε ένα εκστρατευτικό σώμα για την κατάκτηση του μέλλοντος και όχι ένα ακόμα φρούριο με τις Κερκόπορτες του ανοιχτές. Μια «Μετά την Κρίση» αισιόδοξη πολιτική δύναμη, ικανή για ένα έντιμο ΝΑΙ στην γενικευμένη απαίτηση για ΑΛΛΑΓΗ, στο δυναμικό που μπορεί να απελευθερώσει η λαϊκή συμμετοχή, η επίδραση των κοινωνικών φορέων και η αμεσότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η κάθε πρότυπη δράση της κοινωνίας των πολιτών. Ένα έντιμο ΝΑΙ στην, μετά λόγου γνώσεως, Ελληνική παρουσία στον κόσμο, την Ευρώπη, την Μεσόγειο και τα Βαλκάνια.  

Το έργο μας δεν είναι εύκολο. Κινείται όμως στην κατεύθυνση της ροής των πραγμάτων και τα θετικά του αποτελέσματα θα γίνουν  αισθητά από την πρώτη στιγμή. Ας εξασφαλίσουμε, πριν απ’ όλα, την οικονομική του βάση. Την εγγύηση ότι μπορεί να προχωρήσει χωρίς προσημειώσεις, υποθήκες, αφανείς δεσμεύσεις σε τρίτους, δανεικά κι’ αγύριστα. Ζητάμε την οικονομική σου συνδρομή για να βγει πέρα ο δύσκολος, κοινός μας αγώνας. Την καταβολή της ενίσχυσης σου στην Ελληνική Εταιρία Δημοκρατικών Μελετών (ο τρόπος είναι απλός και διαφανής, όπως περιγράφεται στην www.elldim.gr). Την εκπλήρωση της πρώτης προϋπόθεσης  συμμετοχής σου στο Συνέδριο.

Δώσε δυναμισμό και προοπτική στην κοινή μας  προσπάθεια, πυκνότητα και συνέχεια στην  επικοινωνία μας, βάση και έκταση στον κοινό μας τόπο. Ζύγισε η ίδια/ο ίδιος το αντίτιμο της άσκησης του δικαιώματος σου στην ελπίδα!»

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης