Χρηματιστήριο & Αγορές

Αισιόδοξοι για ισχυρή ανάπτυξη 7,5% το 2021 οι Έλληνες τραπεζίτες

Αισιόδοξοι για ισχυρή ανάπτυξη 7,5% το 2021 οι Έλληνες τραπεζίτες
Oι αναπτυξιακοί ρυθμοί της ελληνικής οικονομίας για τα επόμενα χρόνια θα κινηθούν σε υψηλούς ρυθμούς
Την βεβαιότητα τους για τις αναπτυξιακές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και του εγχώριου τραπεζικού συστήματος εξέφρασαν οι διευθύνοντες σύμβουλοι των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, μιλώντας σε συνέδριο της MasterCard για την Καινοτομία.

Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι οι αναπτυξιακοί ρυθμοί της ελληνικής οικονομίας για τα επόμενα χρόνια θα κινηθούν σε υψηλούς ρυθμούς με βάση όλες τις εκτιμήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, γεγονός που δημιουργεί μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην χώρα μας σε πολλούς τομείς της οικονομίας.

Ταμείο Ανάκαμψης: Αξιοποίηση των κεφαλαίων

Οι επικεφαλής των ελληνικών τραπεζών έδωσαν μεγάλη έμφαση στο Ταμείο Ανάκαμψης και στις προοπτικές που δημιουργούνται για την αλλαγή του οικονομικού μοντέλου της χώρας από την αξιοποίηση των κεφαλαίων αυτών.

Δήλωσαν ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν κάνει την κατάλληλη προετοιμασία, προχώρησαν στη δημιουργία υποδομών και έχουν ήδη έρθει σε επικοινωνία με την πελατεία τους προκειμένου να υπάρξει η μέγιστη δυνατή αξιοποίηση των κεφαλαίων. Οι επιχειρήσεις, ιδιαίτερα οι μικρομεσαίες, θα γίνουν πιο ανταγωνιστικές, από την αξιοποίηση αυτών των κεφαλαίων θα ενδυναμωθούν, τόνισαν τα διοικητικά στελέχη των τραπεζών. Επισήμαναν ότι ο ρόλος των τραπεζών δεν θα περιοριστεί μόνον σε δανειοδοτήσεις αλλά έμφαση θα δοθεί και στον συμβουλευτικό τομέα, όπου οι τράπεζες αναλαμβάνουν σημαντικό ρόλο.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης