Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: 569 μονάδες έχασε ο Dow - Πτώση πάνω από 2% για S&P και Nasdaq

Wall Street: 569 μονάδες έχασε ο Dow - Πτώση πάνω από 2% για S&P και Nasdaq
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,44% στισ 401,59 μονάδες

Με απώλειες έκλεισε η Wall Street την Τρίτη 28/9 με τα τεχνολογικά ονόματα να παρασύρουν τη αγορά καθώς οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων διαπραγματεύτηκαν κοντά στα υψηλά τριμήνου και στην Ουάσινγκτον παρέμεινε το αδιέξοδο του προϋπολογισμού.

Ο Dow Jones έχασε 569 μονάδες, ή 1,63% στις 34,299 μονάδες.
Ο S&P 500 έχασε 2,04% στις 4.353 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,44% στισ 401,59 μονάδες
Ο Nasdaq υποχώρησε 2,83% στις 14.546 μονάδες, καταγράφοντας τη χειρότερη μέρα από τον Μάιο.

Η 10ετής απόδοση του Δημοσίου συνέχισε την ταχεία άνοδό της την Τρίτη, ανεβαίνοντας έως και 1,558%, καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι η Fed θα πραγματοποιήσει την υπόσχεσή της να περιορίσει τα μέτρα έκτακτης ανάγκης για αγορά ομολόγων καθώς ο πληθωρισμός εκτινάσσεται.
Η απόδοση των 10 ετών έχει αντιστραφεί δραματικά στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο από τότε που η Fed ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα μειώσει τα δισεκατομμύρια δολάρια σε μηνιαίες αγορές ομολόγων «σύντομα».
Το 10ετές επιτόκιο ήταν τόσο χαμηλό στο 1,29% την προηγούμενη εβδομάδα και στο 1,13% τον Αύγουστο. Η απόδοση των 30ετών, ξεπέρασε το 2%. «Η αγορά έρχεται σταθερά στην πραγματικότητα ότι οι αποδόσεις ήταν τρομερά χαμηλές σε σχέση με τα βασικά. Τώρα η Fed αλλάζει και όλοι αλλάζουν τις θέσεις τους, ταυτόχρονα, όπως συνηθίζουμε να κάνουμε », δήλωσε η Kathy Jones, του Schwab Center for Financial Research.

Οι τεχνολογικές μετοχές υποχώρησαν καθώς η ταχεία αύξηση των επιτοκίων καθιστά τις μελλοντικές ταμειακές ροές τους λιγότερο πολύτιμες και με τη σειρά τους κάνει τις δημοφιλείς μετοχές να φαίνονται υπερτιμημένες. Τα υψηλότερα επιτόκια εμποδίζουν επίσης τις εταιρείες τεχνολογίας να χρηματοδοτήσουν την ανάπτυξή τους και να αγοράσουν μετοχές. Facebook, Alphabet και Amazon έχασαν περισσότερο από 3%. Οι μεγάλες μετοχές τσιπ δυσκολεύτηκαν, με την Nvidia να υποχωρεί πάνω από 4%. Το συναίσθημα επιβάρυνε και η αναμέτρηση του προϋπολογισμού στην Ουάσινγκτον. Οι Ρεπουμπλικανοί της Γερουσίας μπλόκαραν ένα νομοσχέδιο που εγκρίθηκε από τη Βουλή τη Δευτέρα, το οποίο θα χρηματοδοτούσε την κυβέρνηση έως τον Δεκέμβριο και ανέστειλε το ανώτατο όριο του χρέους έως τον Δεκέμβριο του 2022.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης