Τελευταία Νέα

Κατασκευή φωτοβολταϊκού 245 MW δρομολογεί η Ibedrola στη Νέα Νότια Ουαλία

Κατασκευή φωτοβολταϊκού 245 MW δρομολογεί η Ibedrola στη Νέα Νότια Ουαλία
Θα δημιουργηθούν περισσότερες από 230 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης κατά τη διάρκεια της κατασκευής του έργου

Για την κατασκευή ενός φωτοβολταϊκού πάρκου, ισχύος 245 MW δεσμεύτηκε η Iberdrola Australia στη Νέα Νότια Ουαλία. Το εν λόγω project αναμένεται να παράγει περίπου 500 γιγαβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως, ισοδύναμο με την τροφοδοσία περισσότερων από 80.000 νοικοκυριών της Αυστραλίας και την αποφυγή άνω των 157.000 τόνων εκπομπών άνθρακα ετησίως.

Όπως αναφέρεται, οι κατασκευαστικές εργασίες θα περιλαμβάνουν την εγκατάσταση περισσότερων από 450.000 ηλιακών συλλεκτών. Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν αργότερα φέτος, με την αρχική ενεργοποίηση να αναμένεται πριν από το τέλος του 2022.

Παράλληλα, θα δημιουργηθούν περισσότερες από 230 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης κατά τη διάρκεια της κατασκευής και πολλές άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της εκτιμώμενης λειτουργίας των 35 ετών.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Iberdrola Australia, Ross Rolfe δήλωσε: «Στην Iberdrola Australia η στρατηγική μας είναι να θέσουμε τους πελάτες στο επίκεντρο της ενεργειακής μετάβασης. Βλέπουμε έναν ταχέως αυξανόμενο αριθμό εμπορικών και βιομηχανικών πελατών να υιοθετούν τους στόχους του Net Zero και να μεταβαίνουν σε συμβάσεις 100%  ανανεώσιμης ενέργειας

Επενδύουμε όχι μόνο σε ανανεώσιμες πηγές χαμηλού κόστους - όπως το 245MW Avonlie Solar Farm. Η διείσδυση των ΑΠΕ διασφαλίζει την αξιοπιστία του ηλεκτρικού συστήματος. Αυτό το βελτιστοποιημένο χαρτοφυλάκιο μας επιτρέπει να παρέχουμε στην αυξανόμενη πελατειακή μας βάση μακροπρόθεσμες συμβάσεις ηλεκτρικής ενέργειας για αξιόπιστη, προσιτή και καθαρή προμήθεια».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης