Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Greek Energy Directory 2021: Η ελληνική ενεργειακή αγορά σήμερα

Greek Energy Directory 2021: Η ελληνική ενεργειακή αγορά σήμερα
Ο Οδηγός αποτελείται από εννέα συνολικά κεφάλαια και περιέχει άρθρα εμπειρογνωμόνων, ακαδημαϊκών, καθώς και των επικεφαλής των μεγαλύτερων επιχειρήσεων και φορέων της ελληνικής αγοράς ενέργειας
Στο πλαίσιο του πράσινου μετασχηματισμού του ελληνικού ενεργειακού τομέα και των ευρύτερων προσπαθειών της χώρας για μεγαλύτερη εξωστρέφεια, δημιουργήθηκε υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ) το Greek Energy Directory 2021, ο Ελληνικός Ενεργειακός Οδηγός που στόχο έχει να παρουσιάσει ενδελεχώς τον ελληνικό κλάδο της Ενέργειας στο διεθνές κοινό. Ο σκοπός της έκδοσης είναι αυτή να καταστεί ένα βασικό εγχειρίδιο για την ενέργεια, τις εφαρμογές της και τις επενδύσεις στην Ελλάδα και ευρύτερα.

Το Greek Energy Directory 2021 αποτελεί στην πράξη ένα καθρέπτη του Ελληνικού ενεργειακού τομέα και μεταξύ άλλων απεικονίζει τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτελεσθεί την τελευταία 5ετία τόσο σε επίπεδο υποδομών όσο και στη λειτουργία της ίδιας της αγοράς. Ο Οδηγός αποτελείται από εννέα συνολικά κεφάλαια και περιέχει άρθρα εμπειρογνωμόνων, ακαδημαϊκών, καθώς και των επικεφαλής των μεγαλύτερων επιχειρήσεων και φορέων της ελληνικής αγοράς ενέργειας στους τομείς του πετρελαίου, του φυσικού αερίου, του ηλεκτρισμού, των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, της ενεργειακής αποδοτικότητας και της συμπαραγωγής, της ενεργειακής νομοθεσίας, καθώς και της έρευνας. Γραμμένο αποκλειστικά στην Αγγλική, το Greek Energy Directory 2021 αποσκοπεί μεταξύ άλλων στο να συμβάλει στην εξωστρεφή στρατηγική της χώρας και στην ενίσχυση των εξαγωγών.

Ο Πρόεδρος και Εκτελεστικός Διευθυντής του ΙΕΝΕ, Κωστής Σταμπολής, δήλωσε σχετικά: «Από τη δημοσίευση της προηγούμενης έκδοσης του Greek Energy Directory το 2016, έχουν πραγματοποιηθεί μια σειρά σημαντικών αλλαγών στην αγορά ενέργειας της Ελλάδας. Το πιο αξιοσημείωτο από τα οποία περιλαμβάνει την προώθηση της απανθρακοποίησης στην παραγωγή ενέργειας από την Κυβέρνηση, την προσπάθεια για πολύ μεγαλύτερη διείσδυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μαζί με τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και τον ενεργειακό ανταγωνισμό σε όλα τα επίπεδα, μετά την καθυστερημένη εφαρμογή από την Ελλάδα του Target Model της ΕΕ στη λειτουργία της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Πιστεύω ότι το Greek Energy Directory 2021 θα αποδειχθεί χρήσιμο, μια πηγή έμπνευσης για όλους τους ενδιαφερόμενους και όσους σήμερα ασχολούνται με έναν από τους πιο δυναμικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας».

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης