Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΕΙΑ: Αυξήθηκαν τα αποθέματα αργού και βενζίνης στις ΗΠΑ

ΕΙΑ: Αυξήθηκαν τα αποθέματα αργού και βενζίνης στις ΗΠΑ
Τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 4,6 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 24 Σεπτεμβρίου στα 418,5 εκατομμύρια βαρέλια

 

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου, βενζίνης και αποστάγματος των ΗΠΑ αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα καθώς η παραγωγή ανέκαμψε από τις πρόσφατες καταιγίδες, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας ΕΙΑ.

Τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 4,6 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 24 Σεπτεμβρίου στα 418,5 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με τα στοιχεία, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για υποχώρηση 1,7 εκατομμυρίων βαρελιών.
Η ανάκαμψη ήρθε καθώς η αμερικανική παραγωγή αργού αυξήθηκε κατά 500.000 βαρέλια ημερησίως (11,1 εκατομμύρια βαρέλια), στα επίπεδα πριν ο τυφώνας Ida χτύπησε τις ακτές του Κόλπου των ΗΠΑ πριν από περίπου ένα μήνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΙΑ, η παραγωγή την άνοιξη και το καλοκαίρι ήταν μεταξύ 11,2 και 11,4 εκατομμυρίων βαρελιών. Οι αναλυτές θεωρούν τα εβδομαδιαία δεδομένα παραγωγής λιγότερο αξιόπιστα από τα μηνιαία στοιχεία, τα οποία δημοσιεύονται σε καθυστερημένη βάση.
Οι ροές αργού στα διυλιστήρια αυξήθηκαν κατά 68.000 βαρέλια την ημέρα την τελευταία εβδομάδα. Τα ποσοστά χρήσης διυλιστηρίων αυξήθηκαν κατά 0,6 ποσοστιαίες μονάδες στο 88,1% της συνολικής παραγωγικής ικανότητας την εβδομάδα.

Τα αποθέματα βενζίνης των ΗΠΑ σημείωσαν μέτρια αύξηση 193.000 βαρελιών στα 221,8 εκατομμύρια βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες για άνοδο 1,4 εκατομμυρίων βαρελιών.
Η ζήτηση βενζίνης, ήταν 9,2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, ή περίπου 1% κάτω από τα επίπεδα πριν από την πανδημία που παρατηρήθηκαν το 2019.
Τις προηγούμενες δύο εβδομάδες, η προμηθευόμενη βενζίνη είχε υποχωρήσει κάτω από τα 9 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, γεγονός που προκάλεσε τους αναλυτές να ανησυχούν ότι η ζήτηση μειώθηκε.

Τα αποθέματα αποστάγματος που περιλαμβάνουν ντίζελ και πετρέλαιο θέρμανσης, αυξήθηκαν κατά 385.000 βαρέλια την εβδομάδα στα 129,7 εκατομμύρια βαρέλια, έναντι προσδοκιών για πτώση 1,6 εκατομμυρίων βαρελιών.
Τα αποθέματα αργού στον κόμβο παράδοσης Cushing, Οκλαχόμα, προθεσμιακών συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης των ΗΠΑ
αυξήθηκαν κατά 131.000 βαρέλια την τελευταία εβδομάδα.
Περί τις 20:15 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού υποχωρούσε 0,12% στα 75,20 δολάρια και το brent σημείωνε απώλειες 0,32% στα 78,84 δολάρια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης