Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 90 μονάδων για τον Dow, πτώση 0,24% για τον Nasdaq

Wall Street: Άνοδος 90 μονάδων για τον Dow, πτώση 0,24% για τον Nasdaq

Ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε 0,16%

 

Με μεικτά πρόσημα έκλεισε η Wall Street την Τετάρτη 29/9 καθώς η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ήταν ασταθής μετά από σταθερή άνοδο τις τελευταίες ημέρες.

Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 90 μονάδων ή 0,27% στις 34,390 μονάδες.
Ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε 0,16% στις 4,359 μονάδες.
Ο δείκτης S&P 500 energy sector έκλεισε οριακά αρνητικά στις 401,64 μονάδες
Ο Nasdaq υποχώρησε 0,24% στις 14.512 μονάδες.

Τα κέρδη προήλθαν αφού ο Nasdaq Composite κατέγραψε την χειρότερη ημέρα από τον Μάρτιο την Τρίτη εν μέσω αύξησης των αποδόσεων των ομολόγων.
Η απόδοση των 10ετών υποχώρησε το πρωί της Τετάρτης για να διαπραγματευτεί κοντά στο 1,5%, αλλά ενισχύθηκε πάνω από το 1,54% στις απογευματινές συναλλαγές. Η απόδοση άγγιξε το υψηλό 1,567% την Τρίτη.

Ενισχύθηκε η τεχνολογία

Οι τεχνολογικές μετοχές, οι οποίες επλήγησαν περισσότερο κατά τη διάρκεια της αγοράς της Τρίτης, σημείωσαν μικρή ανάκαμψη την Τετάρτη. Οι μετοχές της Apple αυξήθηκαν πάνω από 1% και το Netflix σημείωσε άνοδο πάνω από 3%. Ο Nasdaq πρωτοστάτησε στην πρώιμη διαπραγμάτευση όταν οι αποδόσεις ήταν χαμηλότερες και διαπραγματεύθηκαν για λίγο αρνητικά μόλις ανέκαμψαν πριν σταθεροποιηθεί ο δείκτης το απόγευμα.
Εν τω μεταξύ, οι αμυντικές μετοχές απέδωσαν καλά, καθώς ο τομέας των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας είχε καλύτερη επίδοση. Επιπλέον, ο κολοσσός της αεροδιαστημικής Boeing ενισχύθηκε περισσότερο από 3% ένας από τους καλύτερους παίκτες στο Dow. Οι ενεργειακές μετοχές κινήθηκαν σταθεροποιητικά μετά από υπεραπόδοση νωρίτερα την εβδομάδα, ακόμη και όταν οι τιμές του φυσικού αερίου υποχώρησαν απότομα, πάνω από 7% στα 5,4 δολ..

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης