Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Έκθεση για Νοτιοανατολική Ασία: Η μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου «απαιτεί» 2 τρισ. δολ. την επόμενη 10ετία

Έκθεση για Νοτιοανατολική Ασία: Η μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου «απαιτεί» 2 τρισ. δολ. την επόμενη 10ετία
Μια πράσινη οικονομία έχει επίσης αυξημένη ενεργειακή απόδοση και αποδοτικότητα πόρων και αποτρέπει την απώλεια βιοποικιλότητας και οικοσυστημάτων

Η Νοτιοανατολική Ασία χρειάζεται επενδύσεις αξίας 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων την επόμενη δεκαετία για τη δημιουργία βιώσιμων υποδομών που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου στην περιοχή, σύμφωνα με νέα έκθεση της Bain & Company, της Microsoft και της Temasek Holdings της Σιγκαπούρης, που αναμεταδίδει το CNBC.

Σε αυτά περιλαμβάνονται επενδύσεις σε τομείς όπως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η ηλεκτροκίνηση και η διαχείριση των αποβλήτων, ανέφερε η έκθεση με τίτλο «Πράσινη οικονομία της Νοτιοανατολικής Ασίας: Ευκαιρίες στο δρόμο προς το καθαρό μηδέν».

Τα περσυνά στοιχεία

Σημειώνεται ότι την περασμένη χρονιά, οι επενδυτές έβαλαν μόνο περίπου 9 δισεκατομμύρια δολάρια σε πράσινες επιχειρήσεις και περιουσιακά στοιχεία, σύμφωνα με την έκθεση. Για να επιτευχθεί το ποσό των 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων επενδύσεων, οι δημόσιοι, ιδιωτικοί και φιλανθρωπικοί τομείς της περιοχής πρέπει να συνεργαστούν για να ξεκλειδώσουν το πλήρες δυναμικό της Νοτιοανατολικής Ασίας, αναφέρει η έκθεση.

Η κλιματική αλλαγή αποτελεί σοβαρή ανησυχία για τη Νοτιοανατολική Ασία καθώς αντιμετωπίζει δυσανάλογο αριθμό κλιματικών καταστροφών και ακραίων καιρικών φαινομένων. Αν και η καταπολέμηση του κορωνοϊού παραμένει επί του παρόντος υψηλή προτεραιότητα για τις περισσότερες κυβερνήσεις, μεγάλη προσοχή στη Νοτιοανατολική Ασία πέρυσι αφιερώθηκε στις δράσεις για το κλίμα.

«Έχουμε δει πολλά πράσινα σχέδια που ξεκίνησαν στη Σιγκαπούρη και σε άλλες χώρες», δήλωσε ο Hardcastle την Τετάρτη στο «Street Signs Asia» του CNBC στο πλαίσιο του κλιματικού συνεδρίου Ecosperity. «Αρχίζουμε να βλέπουμε περισσότερες προσπάθειες από τις κυβερνήσεις να εξετάσουν τη διαπεριφερειακή συνεργασία, είτε πρόκειται για νέα μέτρα γύρω από την εξέταση της πράσινης χρηματοδότησης ή της ενεργειακής μετάβασης είτε για άλλα πράγματα», πρόσθεσε.

Το συμπέρασμα της έκθεσης

Μια πράσινη οικονομία έχει επίσης αυξημένη ενεργειακή απόδοση και αποδοτικότητα πόρων και αποτρέπει την απώλεια βιοποικιλότητας και οικοσυστημάτων.

Η έκθεση διαπίστωσε ότι περίπου το 90% των εκπομπών άνθρακα της Νοτιοανατολικής Ασίας μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη μετάβαση από τα ορυκτά καύσιμα σε καθαρότερες πηγές ενέργειας όπως ο άνεμος και ο ήλιος, εκτιμώντας τη φύση και κάνοντας την αγροτική παραγωγή τροφίμων της περιοχής πιο αποτελεσματική.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης