Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Μεγάλες «δουλειές» της Ιταλίας στα offshore αιολικά - Σχέδιο για project 1,2 GW

Μεγάλες «δουλειές» της Ιταλίας στα offshore αιολικά - Σχέδιο για project 1,2 GW
Η χώρα εργάζεται προς την επίτευξη των εθνικών στόχων για τον απαλλαγμένο άνθρακα το 2030

Σε συνεργασία με την BlueFloat Energy προχώρησε η Falck Renewables για την ανάπτυξη πλωτών υπεράκτιων αιολικών πάρκων στα ανοικτά των ιταλικών ακτών, με το πρώτο έργο 1200MW της κοινής επιχείρησης Kailia Energia.

Όπως αναφέρεται, η εν λόγω ισότιμη εταιρική σχέση θα συμβάλει στη συνέχιση της ανάπτυξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ιταλία, καθώς η χώρα εργάζεται προς την επίτευξη των εθνικών στόχων για τον απαλλαγμένο άνθρακα το 2030.

Η ανάπτυξη του έργου Kailia Energia εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει έως και 4.000 θέσεις εργασίας στην περιοχή. Παράλληλα, τις προσεχείς ημέρες θα κατατεθούν στο υπουργείο όλα τα απαραίτητα έγγραφα στο υπουργείο Οικολογικής Μετάβασης για να ξεκινήσει η διαδικασία έγκρισης για το πλωτό υπεράκτιο αιολικό πάρκο Kailia Energia.

Συζητήσεις και για δεύτερο project

Η Falck renewables και η BlueFloat Energy ανέφεραν επίσης ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η προκαταρκτική ανάλυση για ένα δεύτερο πλωτό υπεράκτιο έργο που θα βρίσκεται στην ίδια περιοχή. Ο διευθύνων σύμβουλος της Falck Renewables, Toni Volpe δήλωσε: «Σήμερα φέρνουμε την πλωτή υπεράκτια αιολική τεχνολογία στην Ιταλία, αποδεικνύοντας τη δέσμευσή μας για επίτευξη βιώσιμων στόχων μέσω της εφαρμογής καινοτόμων τεχνολογιών. Αυτό το έργο είναι το αποτέλεσμα μιας σημαντικής εργασίας που πραγματοποιήθηκε τους τελευταίους μήνες ανάμεσα στις εταιρείες και τους τοπικούς φορείς σε ένα πλαίσιο εποικοδομητικού διαλόγου».

Από την άλλη πλευρά, ο διευθύνων σύμβουλος της BlueFloat Energy, Carlos Martin υπογράμμισε ότι: «Ως παγκόσμιος υπεράκτιος αιολικός προγραμματιστής με μοναδική πλωτή αιολική τεχνογνωσία, είμαστε πρόθυμοι να συμβάλουμε στην ανάπτυξη αυτού του τομέα στην Ιταλία. Η πρόσφατη εμπειρία μας στην ανάπτυξη ενός πλωτού έργου αιολικής ενέργειας στην Ισπανία με το Parc Tramuntana μας παρέχει πολύτιμες γνώσεις σχετικά με τις μοναδικές προκλήσεις της ανάπτυξης αυτού του τύπου έργων στην περιοχή της Μεσογείου.

Πλησιάζουμε τώρα στην ιταλική αγορά με έναν εταίρο με συμπληρωματικές δυνάμεις και δεξιότητες για να υλοποιήσουμε ένα έργο παγκόσμιας κλάσης που θα επιτρέψει την ενεργειακή μετάβαση της περιοχής».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης