Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Alex Beard: Χρυσή ευκαιρία για την ενεργειακή μετάβαση η κρίση στην Ευρώπη

Alex Beard: Χρυσή ευκαιρία για την ενεργειακή μετάβαση η κρίση στην Ευρώπη
Ενδιαφέρουσες οι τοποθετήσεις του πρώην και έμπειρου στελέχους της Glencore

Ο δισεκατομμυριούχος Alex Beard, ο οποίος αποσύρθηκε ως επικεφαλής των παγκόσμιων πετρελαϊκών δραστηριοτήτων στον κολοσσό Glencore, πριν από δύο χρόνια, έχει στρέψει τα βλέμματα του στην αγορά αποθήκευσης μπαταριών στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό γιατί πιστεύει ότι η αποθήκευση θα είναι το κλειδί για την επέκταση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην ενεργειακή μετάβαση.

Σημειώνεται ότι ο Beard, του οποίου η καθαρή περιουσία είναι 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια κυρίως χάρη στο 2 % του μεριδίου που εξακολουθεί να κατέχει στο Glencore, εργάστηκε στον γίγαντα βασικών προϊόντων και εξόρυξης μεταξύ 1995 και 2019. Πριν από αυτό, ήταν έμπορος πετρελαίου στην BP για πέντε χρόνια.

Η εκτίμησή του

Στην παρούσα φάση το πρώην στέλεχος, το οποίο εποπτεύει τη διαπραγμάτευση περίπου του 7 % του παγκόσμιου πετρελαίου στην ομάδα συναλλαγών Glencore πιστεύει ότι η μετάβαση της ενέργειας και η αποθήκευση μπαταριών θα οδηγήσουν την κούρσα της ενεργειακής μετάβασης τις επόμενες δεκαετίες.

«Έχω χρόνο για μια δεύτερη καριέρα στις αγορές ενέργειας. Δεν θα είναι το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, αλλά θα είναι η μετάβαση από τον άνθρακα που θα είναι πιο σημαντική για τα επόμενα 25 χρόνια» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο Reuters, όταν αποχώρησε από τη Glencore το 2019.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η τρέχουσα ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μια τέλεια ευκαιρία για την αποθήκευση ενέργειας μέσω μπαταριών, καθώς μπορεί να προσφέρει σταθερότητα όταν η ανανεώσιμη είσοδος στο δίκτυο είναι ασταθής.

Το Ταμείο

Ο Beard διαθέτει τώρα ένα επενδυτικό ταμείο, το Adaptogen Capital, το οποίο σχεδιάζει να κατασκευάσει projects αποθήκευσης ενέργειας μέσω μπαταριών τουλάχιστον 500 MW στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το έργο αποθήκευσης θα χρησιμοποιεί τεχνολογία μπαταριών ιόντων λιθίου. «Είμαστε επικεντρωμένοι σε επενδυτικές ευκαιρίες σε νέες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων αποθήκευσης ενέργειας, καθώς και σε αυτές από αγορές διανεμημένης ενέργειας και ζήτησης» αναφέρει η Adaptogen Capital στον ιστότοπό της.


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης