Ενέργεια

Ευρώπη: Συνεχίζουν το ράλι οι βρετανικές τιμές φυσικού αερίου - Σταθεροποιήθηκαν οι τιμές ηλεκτρισμού σε Γερμανία, Γαλλία

Ευρώπη: Συνεχίζουν το ράλι οι βρετανικές τιμές φυσικού αερίου - Σταθεροποιήθηκαν οι τιμές ηλεκτρισμού σε Γερμανία, Γαλλία

 Παραμένει η ανησυχία για την προσφορά ενόψει του ερχόμενου χειμώνα

 

Οι βρετανικές τιμές φυσικού αερίου συνέχισαν να αυξάνονται σε επίπεδα ρεκόρ την Πέμπτη, καθώς οι φόβοι για την προσφορά για τον ερχόμενο χειμώνα αυξάνονται λόγω των μειωμένων ροών από τη Ρωσία και των χαμηλών επιπέδων αποθήκευσης σε όλη την Ευρώπη.

Ως αποτέλεσμα, το NBP σημείωσε άλμα κατά 14% στα 203,00 p/term. Κατά μήκος της καμπύλης, η τιμή του φυσικού αερίου για παράδοση Καλοκαίρι 2022 αυξήθηκε κατά 7,5% στα 116,05 p/term παρά τις χαμηλότερες τιμές άνθρακα.

Ηλεκτρική ενέργειας

Οι ευρωπαϊκές τιμές ηλεκτρικού ρεύματος σημείωσαν πτώση την Πέμπτη εν μέσω προβλέψεων για ισχυρή παραγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Η γερμανική τιμή επόμενης ημέρας υποχώρησε κατά 10,9% στα 100,33 EUR/MWh, ενώ το αντίστοιχο συμβόλαιο στη Γαλλία διαμορφώθηκε στα 141,81 EUR/MWh, μειωμένο κατά 14,4% την ημέρα.

Οι τιμές ισχύος του επόμενου έτους αυξήθηκαν παρά τα ανάμεικτα σήματα. Οι αυξανόμενες αγορές φυσικού αερίου και άνθρακα προσέφεραν ανοδική στήριξη, την οποία η πτωτική αγορά άνθρακα δεν μπόρεσε να επισκιάσει. Τα γερμανικά και γαλλικά συμβόλαια Cal’22 αυξήθηκαν κατά 9,7%  στα 129,28 EUR/MWh και 135,22 EUR/MWh αντίστοιχα.

Τιμές άνθρακα

Οι ευρωπαϊκές τιμές άνθρακα υποχώρησαν λόγω της αστάθειας της αγοράς στο τέλος του τριμήνου.
Οι EUA που λήγουν το 2021 μειώθηκαν κατά 1,8% στα 61,74 EUR/τόνο.

Οι τιμές του αργού πετρελαίου διαφοροποιήθηκαν, αλλά έκλεισαν ελάχιστα διαφοροποιημένες την Πέμπτη, καθώς μια έκθεση που δείχνει ότι η Κίνα είναι έτοιμη να αγοράσει περισσότερο πετρέλαιο για να καλύψει την πίεση των τιμών που αντισταθμίζει τη ζήτηση ενέργειας λόγω της απροσδόκητης αύξησης των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ και του ισχυρού δολαρίου. Ως εκ τούτου, το αργό σταθεροποιήθηκε στα 78,52 δολάρια το βαρέλι. Το αμερικανικό αργό WTI αυξήθηκε κατά 0,3% στα 75,03 δολάρια το βαρέλι.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης