Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: 483 μονάδες κέρδισε ο Dow - Άνοδος 3,3% για τον S&P 500 energy sector

Wall Street: 483 μονάδες κέρδισε ο Dow - Άνοδος 3,3% για τον S&P 500 energy sector
Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,15% και ο Nasdaq κέρδισε 0,82%

 

Με άνοδο έκλεισε η Wall Street την Παρασκευή καθώς τα νέα για μια νέα θεραπεία για τον Covid-19 στήριξαν τις μετοχές των εταιρειών που συνδέονται με την οικονομική ανάκαμψη.


Ο Dow Jones κέρδισε 483 μονάδες, ή 1,43% στις 34.327 μονάδες.
Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,15% στις 4.357 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 3,31% στις 408,99 μονάδες
Ο Nasdaq Composite κέρδισε 0,82% στις 14.566 μονάδες.

Η Merck σημείωσε άνοδο 9% αφού ο κατασκευαστής φαρμάκων και η Ridgeback Biotherapeutics ανέφεραν ότι η από του στόματος αντιιική θεραπεία για τον Covid-19 μείωσε τον κίνδυνο νοσηλείας ή θανάτου κατά 50% για ασθενείς με ήπια ή μέτρια περιστατικά.
Οι εταιρείες σχεδιάζουν να ζητήσουν άδεια έκτακτης ανάγκης για τη θεραπεία. Το νέο φάρμακο της Merck ενίσχυση τις μετοχές ταξιδιωτικών εταιρειών.
Οι μετοχές της Royal Caribbean και του Las Vegas Sands κέρδισαν πάνω από 3%.
Η Southwest Airlines οδήγησε σε άνοδο τις αεροπορικές αφού η JPMorgan αναβάθμισε τις μετοχές. Οι μετοχές των τραπεζών αυξήθηκαν επίσης. «Έχουμε δει αυτή την εναλλαγή πίσω στα λεγόμενα παιχνίδια επαναλειτουργίας και στις πιο κυκλικές περιοχές, κάτι που νομίζω ότι έχει πολύ νόημα τις επόμενες δύο εβδομάδες καθώς σκεφτόμαστε ότι οι τάσεις του Covid βελτιώνονται, με τα κρούσματα να υποχωρούν από το υψηλό του προηγούμενου μήνα και τα νέα για το χάπι Merck φαίνονται πολλά υποσχόμενα », δήλωσε ο Angelo Kourkafas, επενδυτικός στρατηγικός στον Edward Jones.

Η 10ετής απόδοση του Δημοσίου μειώθηκε κάτω από το 1,50% την Παρασκευή. Η άνοδος των επιτοκίων στο τέλος Σεπτεμβρίου χτύπησε τις τεχνολογικές μετοχές. Η αγορά μόλις έκλεισε έναν πολυτάραχο Σεπτέμβριο καθώς οι φόβοι για τον πληθωρισμό, η επιβράδυνση της ανάπτυξης και οι αυξανόμενοι ρυθμοί κράτησαν τους επενδυτές σε άκρη.
Ο S&P 500 ολοκλήρωσε τον μήνα με πτώση 4,8%, σπάζοντας ένα σερί κερδών επτά μηνών. Ο Dow και ο Nasdaq Composite υποχώρησαν 4,3% και 5,3%, αντίστοιχα, καταγράφοντας τους χειρότερους μήνες του έτους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης