Επικαιρότητα

Στο επίκεντρο του Eurogroup η δραματική αύξηση των τιμών στην ενέργεια

Στο επίκεντρο του Eurogroup η δραματική αύξηση των τιμών στην ενέργεια
Στην ατζέντα και η μακροοικονομική κατάσταση στην Ευρωζώνη
Σχετικά Άρθρα
Η δραματική αύξηση των τιμών στην ενέργεια αλλά και η μακροοικονομική κατάσταση στην Ευρωζώνη αναμένεται να είναι τα βασικά θέματα της σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup.
Τα μέλη του Eurogroup θα συζητήσουν τις μακροοικονομικές εξελίξεις στην Ευρωζώνη, συμπεριλαμβανομένων των θεμάτων του πληθωρισμού και των τιμών στον ενεργειακό τομέα – ζήτημα για το οποίο θα ενημερωθούν από τον Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Συνεργασίας των Ρυθμιστικών Αρχών Ενέργειας (ACER), κ. Christian Zinglersen.

Σύμφωνα με την Eurostat, η αύξηση των τιμών της ενέργειας είναι ο κύριος παράγοντας στην αύξηση του πληθωρισμού που διαμορφώθηκε στο 3,4% τον Σεπτέμβριο.
Ενδεικτικό της ανησυχίας που έχει προκληθεί στην ΕΕ είναι το μήνυμα της προέδρου της Κομισιόν, Ursula von der Leyen πως «θα κάνουμε ότι χρειαστεί» για να αντιμετωπιστεί η δραματική αύξηση στην ενέργεια.
Οι Υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αναμένεται να συζητήσουν τις επιπτώσεις του αυξανόμενου πληθωρισμού και του κόστους ενέργειας, τόσο στην οικονομική ανάκαμψη όσο και στους εθνικούς προϋπολογισμούς για το 2022.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης