Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η Nord Stream 2 ξεκίνησε τις δοκιμές - Γεμίζει τον αγωγό με φυσικό αέριο

Η Nord Stream 2 ξεκίνησε τις δοκιμές - Γεμίζει τον αγωγό με φυσικό αέριο
Τι ανακοίνωσε την Δευτέρα 4/10 η εταιρία για την σταδιακή εισροή αερίου στον αγωγό

Η Nord Stream 2 έχει ξεκινήσει να γεμίζει έναν από τους δύο αγωγούς της με φυσικό αέριο για δοκιμές, δήλωσε ο χειριστής του αγωγού που διασχίζει την Βαλτική Θάλασσα από τη Ρωσία στη Γερμανία. Το πολιτικά φορτισμένο έργο Nord Stream 2 σχεδιάστηκε από τη Μόσχα για να παρακάμψει την Ουκρανία με τις εξαγωγές φυσικού αερίου στην Ευρώπη.
Ο αγωγός θα διπλασιάσει την υπάρχουσα χωρητικότητα εξαγωγής αγωγού φυσικού αερίου της Ρωσίας στη Βαλτική Θάλασσα στα 110 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα, που αντιστοιχεί σε περισσότερο από το ήμισυ των συνολικών προμηθειών φυσικού αερίου της Ρωσίας στην Ευρώπη.
"Η πρώτη σειρά θα γεμίσει σταδιακά για να δημιουργηθεί το απαιτούμενο απόθεμα και η πίεση ως προϋπόθεση για μετέπειτα τεχνικές δοκιμές", ανακοίνωσε τη Δευτέρα η εταιρεία Nord Stream 2. Τα βήματα προ-θέσης σε λειτουργία για τη δεύτερη σειρά συνεχίζονται, πρόσθεσε.Η Nord Stream 2 περιμένει ακόμη την έγκριση από τη ρυθμιστική αρχή της Γερμανίας για τη μεταφορά του φυσικού αερίου στη Γερμανία.

Πράσινο φως από την Δανία

 Ο Δανικός Οργανισμός Ενέργειας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι έχει αποδεχτεί ότι ο αγωγός Β μπορεί να τεθεί σε λειτουργία. Το έργο καθυστέρησε στα τέλη του 2019 μετά τις κυρώσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες δεν θέλουν η Ευρώπη να αυξήσει την εξάρτησή της από τον ενεργειακό εφοδιασμό της Ρωσίας.
Η Ουάσινγκτον θέλει επίσης να πουλήσει το δικό της θαλάσσιο υγροποιημένο φυσικό αέριο στην Ευρώπη. Η Ρωσία έπρεπε να χρησιμοποιήσει τα δικά της σκάφη για την τοποθέτηση σωλήνων στο βυθό της Βαλτικής Θάλασσας, ολοκληρώνοντας την κατασκευή του έργου ύψους 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον περασμένο μήνα.
Η ρυθμιστική αρχή της Γερμανίας τον περασμένο μήνα δήλωσε ότι είχε τέσσερις μήνες για να ολοκληρώσει την πιστοποίηση του Nord Stream 2 αφού έλαβε όλα τα απαραίτητα έγγραφα για την άδεια λειτουργίας της εταιρείας αγωγών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης