Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Προειδοποιήσεις του Βρετανού υπουργού Ενέργειας για μελλοντική χρεοκοπία περισσότερων εταιρειών

Προειδοποιήσεις του Βρετανού υπουργού Ενέργειας για μελλοντική χρεοκοπία περισσότερων εταιρειών
Η Βρετανία είναι αντιμέτωπη με περιορισμένη παροχή ηλεκτρικής ενέργειας λόγω της αυξανόμενης ζήτησης και των περιορισμών στη δυναμικότητα

Τις προειδοποιήσεις του για το επικίνδυνο και επισφαλές ενεργειακό μέλλον των εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας, εξέφρασε ο υπουργός Ενέργειας της Βρετανίας, Kwasi Kwarteng, στο Reuters. Οι αυξανόμενες τιμές χονδρικής στην ενέργεια έχουν οδηγήσει ορισμένους παρόχους ενέργειας στην κατάρρευση, με εννέα εταιρίες να χρεοκοπούν μόνο τον Σεπτέμβριο.

O Kwarteng δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν θα παράσχει στήριξη στους προβληματικούς παρόχους ενέργειας και ότι το σημερινό σύστημα λειτουργεί, με έναν πάροχο έσχατης λύσης να ορίζεται από τη ρυθμιστική αρχή Ofgem για να αναλάβει τους πελάτες από μια χρεοκοπημένη εταιρία. «Η κυβέρνηση δεν θα διασώσει χρεοκοπημένες εταιρίες, δεν μπορεί να υπάρξει ανταμοιβή για ανεύθυνη διαχείριση», είπε. Μακροπρόθεσμα, το σχέδιο της Βρετανίας για παραγωγή μόνο «καθαρής» ενέργειας έως το 2035 θα βοηθήσει τελικά να προστατευθούν οι καταναλωτές, συμπλήρωσε.

Δύσκολος χειμώνας

Η Βρετανία είναι αντιμέτωπη με περιορισμένη παροχή ηλεκτρικής ενέργειας λόγω της αυξανόμενης ζήτησης και των περιορισμών στη δυναμικότητα, ανέφερε η εταιρία του εθνικού δικτύου ενέργειας National Grid, σε έκθεση που δημοσιεύθηκε σήμερα, αν και υψηλόβαθμος αξιωματούχος δήλωσε βέβαιος ότι η χώρα δεν θα βυθιστεί στο σκοτάδι.

Οι υψηλές τιμές χονδρικής για το αέριο στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν συμβάλει στην αύξηση των τιμών για την ενέργεια καθώς το αέριο αντιστοιχεί περίπου στο 40% της παραγωγής ηλεκτρισμού στη Βρετανία.

Τέλος, η National Grid είναι υπεύθυνη για την επίβλεψη της ενεργειακής τροφοδοσίας της χώρας και για να διασφαλίζει την ισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης. Ο Διαχειριστής του Συστήματος Ηλεκτρισμού (ESO) είναι μια νομικά ξεχωριστή μονάδα εντός του National Grid.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης