Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Στα ύψη οι τιμές LNG στην Ασία λόγω Κίνας και ευρωπαϊκής ζήτησης

Στα ύψη οι τιμές LNG στην Ασία λόγω Κίνας και ευρωπαϊκής ζήτησης
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Gazprom στην Κίνα με έμφαση στην επεξεργασία φυσικού αερίου Amur Το Μπαγκλαντές αγοράζει φορτία σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ

 

Οι τιμές του υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Ασία αυξήθηκαν αυτή την εβδομάδα, καθώς ο κορυφαίος αγοραστής στον κόσμο η Κίνα αντιμετώπισε συνεχιζόμενη διακοπή ισχύος και τα χαμηλά αποθέματα στην Ευρώπη αύξησαν τον ανταγωνισμό για το υπερψυγμένο καύσιμο.

Η μέση τιμή LNG για παράδοση Νοεμβρίου στη Βορειοανατολική Ασία υπολογίστηκε σε περίπου $ 37 ανά μετρικά εκατομμύρια βρετανικές θερμικές μονάδες (mmBtu), αύξηση σχεδόν 16% από την προηγούμενη εβδομάδα, ανέφεραν πηγές της βιομηχανίας.
Οι τιμές παράδοσης Δεκεμβρίου εκτιμάται ότι είναι περίπου $ 38 ανά mmBtu, πρόσθεσαν.
Το S&P Global Platts, Japan-Korea-Marker (JKM), το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως ως σημείο αναφοράς στην αγορά spot, είχε αυξηθεί στο ρεκόρ των 56,326 δολαρίων ανά mmBtu την Τετάρτη, πριν υποχωρήσει αργότερα μέσα στην εβδομάδα.Το εργοστάσιο επεξεργασίας φυσικού αερίου Amur της Gazprom στην Άπω Ανατολή της Ρωσίας σταμάτησε τη λειτουργία του μετά από πυρκαγιά νωρίς την Παρασκευή, δήλωσε εκπρόσωπος του εργοστασίου στο Reuters.
Οι ευρύτερες επιπτώσεις δεν ήταν αμέσως σαφείς, αλλά το εργοστάσιο διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στις εξαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου στην Κίνα, η οποία έχει πληγεί από ελλείψεις ηλεκτρικής ενέργειας σε όλη τη χώρα.

Αγορά φορτίου από το Μπαγκλαντές

Το Μπαγκλαντές αγόρασε φορτίο LNG από τη Vitol για παράδοση στα μέσα Οκτωβρίου στα 35,89 δολάρια ανά mmBtu και ένα ακόμη από την Gunvor για παράδοση στα τέλη Οκτωβρίου στα 36,95 $ ανά mmBtu, που είναι οι υψηλότερες τιμές που πληρώνει η χώρα για επιτόπου φορτία, δήλωσε αξιωματούχος της κρατικής Petrobangla είπε.
Τα ναύλα για τη μεταφορά LNG αυξήθηκαν αυτήν την εβδομάδα και είναι σε υψηλά πολλών μηνών καθώς η αύξηση της ζήτησης LNG ενίσχυσε την ανάγκη των πλοίων να μεταφέρουν τις προμήθειές τους, ανέφεραν πηγές.
Τα θέματα παραγωγής στο Sakhalin και την Ινδονησία υποστηρίζουν επίσης τις τιμές, δήλωσε πηγή με έδρα τη Σιγκαπούρη.
Το Πακιστάν εξετάζει το ενδεχόμενο να βασιστεί μόνο σε όρους προμήθειας εάν οι τρέχουσες τιμές παραμένουν αυξημένες, δήλωσε πηγή του κλάδου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης