Τελευταία Νέα
Ενέργεια

«Βγαίνουν» μπροστά Nio και Xpeng - Οι συγκρίσεις με την Tesla και οι εντυπώσεις

tags :
«Βγαίνουν» μπροστά Nio και Xpeng - Οι συγκρίσεις με την Tesla και οι εντυπώσεις
Ενδιαφέρουσες οι συγκρίσεις και το μέγεθος της παραγωγής των εταιρειών

Οι κινεζικές εταιρείες ηλεκτρικών αυτοκινήτων αγωνίζονται να αυξήσουν την παραγωγή, ταχύτερα από ό, τι έκανε η Tesla στις πρώτες μέρες λειτουργίας της, σύμφωνα με το CNBC.

Η αμερικανική εισηγμένη start-up Xpeng δήλωσε σήμερα (11/10) ότι στα πρώτα έξι χρόνια λειτουργίας της παρήγαγε 100.000 αυτοκίνητα.

Παράλληλα, η Nio δήλωσε τον Απρίλιο ότι έφτασε αυτό το ορόσημο παραγωγής 100.000 οχημάτων. Η εισηγμένη εταιρεία στις ΗΠΑ ιδρύθηκε στα τέλη Νοεμβρίου 2014 με διαφορετικό όνομα και έγινε Nio τον Ιούλιο του 2017, πριν από περίπου τέσσερα χρόνια.

H σύγκριση

Απεναντίας, η Tesla του Elon Musk χρειάστηκε 12 χρόνια για να φτάσει το ορόσημο των 100.000 αυτοκινήτων, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα. Η Tesla αντιμετώπισε πολλές καθυστερήσεις στην παραγωγή, ειδικά στα πρώτα της χρόνια. Ο κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων με έδρα τις ΗΠΑ έχει αυξήσει έκτοτε την παραγωγική του ικανότητα με νέα εργοστάσια στη Σαγκάη και το Βερολίνο.

Σίγουρα, το μέγεθος της Tesla είναι μεγαλύτερο σε σύγκριση με τις προαναφερθείσες.

Οι μετοχές των κατασκευαστών EV

Η παραγωγή μόνο το γ’ τρίμηνο έφτασε τα 238.000 οχήματα. Οι μετοχές της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 11% σε ετήσια βάση.

Οι μετοχές της Xpeng που είναι εισηγμένες στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 12% φέτος. Οι μετοχές της Nio μειώθηκαν περισσότερο από 25% σε ετήσια βάση.

Ο κινεζικός κατασκευαστής ηλεκτρικών μπαταριών και οχημάτων BYD δήλωσε τον Μάιο ότι παρήγαγε 1 εκατομμύριο επιβατικά αυτοκίνητα στη νέα κατηγορία ενεργειακών οχημάτων, η οποία περιλαμβάνει αυτοκίνητα μόνο με μπαταρία και υβριδικά.

Οι μετοχές της BYD στο Χονγκ Κονγκ αυξήθηκαν περισσότερο από 25% μέχρι στιγμής φέτος. Οι υποστηρικτές της εταιρείας περιλαμβάνουν την Berkshire Hathaway του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου Warren Buffett.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης