Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΗΠΑ: Η κινεζική ENN έκλεισε μακροπρόθεσμη συμφωνία με την Cheniere για την αγορά LNG

ΗΠΑ: Η κινεζική ENN έκλεισε μακροπρόθεσμη συμφωνία με την Cheniere για την αγορά LNG
Η συμφωνία αφορά 0,9 εκατομμύρια τόνους ετησίως (MTPA) LNG και αγοράστηκε σε ελεύθερη βάση (FOB)
Η κινεζική εταιρεία διανομής φυσικού αερίου ENN Natural Gas Co Ltd ανακοίνωσε τη Δευτέρα 11/10/2021 ότι υπέγραψε 13ετή συμφωνία για την αγορά υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) από την αμερικανική εταιρεία LNG Cheniere Energy Inc (LNG .Α) από τον Ιούλιο του 2022. Α

υτή είναι η πρώτη σημαντική δεσμευτική συμφωνία για το φυσικό αέριο μεταξύ των δύο χωρών μετά από έναν μακροχρόνιο εμπορικό πόλεμο που έφερε το εμπόριο φυσικού αερίου μεταξύ των δύο σε προσωρινή αδιέξοδο.
Η συμφωνία αφορά 0,9 εκατομμύρια τόνους ετησίως (MTPA) LNG και αγοράστηκε σε ελεύθερη βάση (FOB), ανακοίνωσε η ENN τη Δευτέρα.

Η Cheniere ανέφερε ότι η τιμή αγοράς θα καταχωρηθεί ως αέριο στο αμερικανικό σημείο αναφοράς Henry Hub στη Λουιζιάνα, συν ένα σταθερό τέλος υγροποίησης.
"Το SPA (συμφωνία πώλησης και αγοράς) ... σηματοδοτεί ένα ακόμη ορόσημο στις προσπάθειές μας να μειώσουμε τη χωρητικότητά μας LNG σε μακροπρόθεσμη βάση εν αναμονή ενός FID (τελικής επενδυτικής απόφασης) του Corpus Christi Stage 3, το οποίο αναμένουμε ότι θα συμβεί την επόμενη χρονιά », δήλωσε ο CEO της Cheniere, Jack Fusco.

Η Cheniere είναι ήδη ο μεγαλύτερος αγοραστής φυσικού αερίου στις Ηνωμένες Πολιτείες και ο μεγαλύτερος εξαγωγέας LNG από τις ΗΠΑ με την ικανότητα να παράγει περίπου 40 MTPA LNG - σύντομα θα είναι 45 MTPA μόλις το έκτο τρένο υγροποίησης στο εργοστάσιο Sabine Pass στη Λουιζιάνα αρχίσει να λειτουργεί στην αρχή του επόμενου έτους.

Η επέκταση στο εργοστάσιο Corpus Christi στο Τέξας θα προσθέσει περίπου 11,5 MTPA στην παραγωγική ικανότητα LNG της εταιρείας. Η κατανάλωση φυσικού αερίου της Κίνας αναμένεται να φτάσει τα 550 δισεκατομμύρια έως τα 600 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα έως το 2030, αυξάνοντας με μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης περίπου 11% το 2020 και φέτος.
Πέρυσι, μια μονάδα της κινεζικής Foran Gas Group Co Ltd υπέγραψε μια μη δεσμευτική συμφωνία Heads of Agreement (HOA) με την Cheniere για 26 φορτία LNG που θα παραδοθούν το 2021-2025.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης