Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: 117 μονάδες έχασε ο Dow -Πτώση 0,24% για S&P και 0,14% για Nasdaq

Wall Street: 117 μονάδες έχασε ο Dow  -Πτώση 0,24% για  S&P και 0,14% για Nasdaq
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,01% στις 427,63 μονάδες
Mε απώλειες έκλεισε η Wall Street την Τρίτη 12/10/2021 μετά από ασταθείς συναλλαγές ενόψει της βασικής ανάγνωσης του πληθωρισμού και της έναρξης των κερδών του τρίτου τριμήνου.


Ο Dow Jones υποχώρησε 117μονάδες, ή 0,34% στις 34.378 μονάδες.
Ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,24% στις 4.350 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,01% στις 427,63 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε 0,14% στις 14.465 μονάδες.

«H αγορά περιμένει πολλούς επερχόμενους καταλύτες, όπως το CPI Σεπτεμβρίου και οι λιανικές πωλήσεις, τα τελευταία πρακτικά της FOMC και η έναρξη της σεζόν κερδών τρίτου τριμήνου», ανέφεραν οι αναλυτές της Stifel.
Οι αγορές ήταν «κυρίως σε κατάσταση αναμονής», ανέφερε η Bank of America. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή για τον Σεπτέμβριο αναμένεται να ανακοινωθεί το πρωί της Τετάρτης. Οι οικονομολόγοι αναμένουν ότι οι τιμές για μια σειρά καταναλωτικών αγαθών θα αυξηθούν 0,3% τον Σεπτέμβριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και 5,3% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τον Dow Jones.
Η Federal Open Market Committee την Τετάρτη αναμένεται επίσης να δημοσιεύσει τα πρακτικά της από τη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου. Οι επενδυτές αναζητούν ενδείξεις σχετικά με τα σχέδια της κεντρικής τράπεζας να αποσύρει την εύκολη νομισματική πολιτική.

Η JPMorgan Chase και η Delta Airlines έχουν προγραμματίσει να ξεκινήσουν την τρίτη σεζόν αποτελεσμάτων την Τετάρτη με ανακοίνωση των αποτελεσμάτων πριν την έναρξη της συνεδρίασης. Άλλες μεγάλες εταιρείες που ανακοινώνουν τριμηνιαία οικονομικά αποτελέσματα αργότερα αυτήν την εβδομάδα είναι οι Bank of America, Walgreens Boots Alliance, Wells Fargo, Morgan Stanley, Citigroup και Goldman Sachs. «Υπάρχουν πολλοί αντίθετοι άνεμοι εκεί που ξεκινάμε τα εταιρικά κέρδη και οι traders θα αναζητήσουν ενδείξεις καθοδήγησης - ειδικά καθώς η απειλή επιβράδυνσης της ανάπτυξης είναι μεγάλη», δήλωσε ο Chris Larkin, διευθύνων σύμβουλος της E-Trade Financial.

Το φυσικό αέριο

Oι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη κινήθηκαν υψηλότερα την Τρίτη, διαγράφοντας τις αρχικές απώλειες, καθώς οι traders δεν δείχνουν να έχουν κατασταλλάξει ως προς τις προθέσεις της Ρωσίας και το ενδεχόμενο να αυξήσει τις εξαγωγές.
Σύμφωνα με το Bloomberg, η τιμή του ολλανδικού συμβολαίου του φυσικού αερίου σημείωσε άνοδο 1,7% στα 86,67 δολάρια τη μεγαβατώρα, αφότου είχε προηγουμένως φτάσει να υποχωρεί ώς και 5%.
Το βρετανικό συμβόλαιο ενισχύθηκε 2% στις 221 πένες ανά θερμιδική μονάδα.

Το πετρέλαιο

Οι τιμές του πετρελαίου κινήθηκαν σταθεροποιητικά σε μια ασταθή συνεδρίαση την Τρίτη, καθώς οι traders ζύγισαν την επίδραση που θα μπορούσε να έχει το υψηλότερο κόστος ενέργειας στην ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας.Περί τις 22:55 ώρα Ελλάδας το Brent υποχωρούσε 0,48% στα 83,24 δολάρια το βαρέλι και το αμερικανικό αργό έχανε 0,02% στα 80,50 δολάρια το βαρέλι.

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης