Περιβάλλον

Delaporte (CEO Wipro): Καμία εταιρεία δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της την κλιματική κρίση

Delaporte (CEO Wipro): Καμία εταιρεία δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της την κλιματική κρίση
O Delaporte μίλησε για την ανάγκη καλής σχέσης μεταξύ κυβερνήσεων και επιχειρήσεων

Είτε πρόκειται για έναν αθλητή που προσπαθεί να ξεπεράσει τον αντίπαλό του στον αγωνιστικό χώρο είτε για έναν τεχνολογικό γίγαντα που προσπαθεί να αναπτύξει το πιο πρόσφατο κινητό τηλέφωνο και να κυριαρχήσει στην αγορά, ο ανταγωνισμός και μόνος του μπορεί να οδηγήσει την καινοτομία και την επιτυχία.

Ωστόσο, όταν πρόκειται για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Καθώς πλησιάζει το COP26, οι εκκλήσεις για μια προσέγγιση που επικεντρώνεται στη συνεργασία προς όφελος ενός κοινού στόχου γίνονται όλο και πιο δυνατά μέρα με τη μέρα. Ωστόσο, είναι εξαιρετικά δύσκολη η συνεργασία στην πολιτική, την κοινωνία και τις επιχειρήσεις.

Ο Thierry Delaporte είναι διευθύνων σύμβουλος της Wipro, η οποία περιγράφει τον εαυτό της ως εταιρεία «τεχνολογίας πληροφοριών, συμβουλευτικών υπηρεσιών και υπηρεσιών επιχειρηματικής διαδικασίας». Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης συζήτησης που συντόνισε ο Steve Sedgwick του CNBC, ο Delaporte τόνισε την ανάγκη να συνεργαστούν διαφορετικές πλευρές. «Η πραγματικότητα είναι ότι καμία εταιρεία δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της την κλιματική κρίση. Για να γίνει αυτό, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η πρόοδος επιτυγχάνεται αποτελεσματικά».

Η σημασία των σχέσεων

Παράλληλα, ο Delaporte μίλησε για την ανάγκη καλής σχέσης μεταξύ κυβερνήσεων και επιχειρήσεων. «Η σύνδεση με άλλες εταιρείες και η συνεργασία με τις διοικήσεις στις αντίστοιχες χώρες είναι απολύτως απαραίτητη για ουσιαστικά αποτελέσματα.

Κατά τη συζήτηση, ο Adair Turner, ο οποίος είναι πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών Ενέργειας, τόνισε τη σημασία της σχέσης μεταξύ κυβέρνησης και επιχειρήσεων. «Υπάρχει αυτή η ατελείωτη επαναλαμβανόμενη διαδικασία μεταξύ κυβερνητικών πλαισίων, καθορισμού, για παράδειγμα, των τιμών του άνθρακα, καθορισμού κανονισμών που καθιστούν σαφές ότι ο ιδιωτικός τομέας θα πρέπει να ανταποκριθεί», είπε. Ο Turner εξήγησε ότι: «Είναι απαραίτητη η ισχυρή δράση από τις κυβερνήσεις  και τον ιδιωτικό τομέα μέσω χρηματοδοτήσεων».

Το ενδεικτικό παράδειγμα

Ένα παράδειγμα συνεργασίας που σχετίζεται με το κλίμα είναι η πρωτοβουλία Science Based Targets, ή SBTi, μια συνεργασία μεταξύ του World Wide Fund for Nature, του World Resources Institute, του CDP και του Παγκόσμιου Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών. Ο διευθύνων σύμβουλος και εκτελεστικός διευθυντής του τελευταίου, Sanda Ojiambo, εξήγησε στο CNBC πώς ο SBTi αξιοποιεί τις δυνάμεις των τεσσάρων οργανισμών.

«Οι 338 εταιρείες στην ανάλυσή μας μείωσαν τις ετήσιες εκπομπές τους κατά 25% μεταξύ 2015 και 2019-διαφορά 302 εκατομμυρίων τόνων, η οποία ισοδυναμεί με τις ετήσιες εκπομπές 78 σταθμών ηλεκτροπαραγωγής με άνθρακα», ανέφερε η έκθεση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης