Τελευταία Νέα
Ενέργεια

EIΑ: Μεγάλη αύξηση στους λογαριασμούς οικιακής θέρμανσης στις ΗΠΑ

EIΑ: Μεγάλη αύξηση στους λογαριασμούς οικιακής θέρμανσης στις ΗΠΑ

Για τα νοικοκυριά που βασίζονται στο φυσικό αέριο για τη θέρμανση, το μέσο κόστος αναμένεται να αυξηθεί κατά 30% και για πετρέλαιο θέρμανσης 43%

 

Οι Αμερικανοί καταναλωτές θα ξοδέψουν περισσότερα για τη θέρμανση των σπιτιών τους αυτό το χειμώνα σε σχέση με πέρυσι λόγω της αύξησης των τιμών της ενέργειας, ανέφερε η Energy Information Administration (EIA) στο χειμερινό outlook την Τετάρτη.

Οι τιμές της ενέργειας έχουν αυξηθεί κατακόρυφα παγκοσμίως, προκαλώντας διακοπές ισχύος σε μεγάλες οικονομίες όπως η Κίνα και η Ινδία.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν δει μέχρι τώρα το ίδιο αποτέλεσμα, παρόλο που οι τιμές των καυσίμων που κυμαίνονται από το φυσικό αέριο έως το πετρέλαιο θέρμανσης και το προπάνιο έχουν αυξηθεί σημαντικά και θα επηρεάσουν τα οικονομικά των νοικοκυριών καθώς ο καιρός γίνεται πιο κρύος.
"Ο κύριος λόγος που έχουν αυξηθεί οι τιμές χονδρικής του φυσικού αερίου, του αργού πετρελαίου και των προϊόντων πετρελαίου είναι ότι η ζήτηση καυσίμων αυξήθηκε περισσότερο από την προσφορά, εν μέρει, λόγω της οικονομικής ανάκαμψης μετά τον πρώτο χρόνο της πανδημίας του COVID-19". ανέφερε η ΕΙΑ.

Λογαριασμοί - φωτιά

Σχεδόν τα μισά νοικοκυριά των ΗΠΑ βασίζονται στο φυσικό αέριο για τη θέρμανση, με το μέσο κόστος για αυτά τα σπίτια να αναμένεται να αυξηθεί κατά 30% από την προηγούμενη περίοδο, ανέφεραν τα στοιχεία του Υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ.
Το μέσο χειμερινό κόστος για σπίτια με φυσικό αέριο τον περασμένο χειμώνα ήταν 572 $ ανά νοικοκυριό, πολύ φθηνότερο από άλλες σημαντικές πηγές θερμότητας.
Οι πιο μεγάλες αυξήσεις θα γίνουν για τα νοικοκυριά που βασίζονται σε προπάνιο ή πετρέλαιο θέρμανσης, ανέφερε η ΕΙΑ, επειδή οι αλλαγές στις τιμές αυτές σε επίπεδο χονδρικής περνούν πολύ πιο γρήγορα στους καταναλωτές.

Το κόστος αυτό αναμένεται να αυξηθεί κατά 54% και 43%, αντίστοιχα, ανέφερε η ΕΙΑ, από τον περασμένο χειμώνα. Από την περίοδο θέρμανσης 2019-2020, ωστόσο, λιγότερα από 12 εκατομμύρια αμερικανικά νοικοκυριά βασίστηκαν σε αυτά τα καύσιμα - περίπου το 9% των συνολικών νοικοκυριών των ΗΠΑ. Πέρυσι, πολλές τιμές ενέργειας είχαν υποχωρήσει σε χαμηλά πολυετίας λόγω της καταστροφής της ζήτησης από τον κορωνοϊό - ιδιαίτερα το φυσικό αέριο, το πιο δημοφιλές καύσιμο θέρμανσης στις Ηνωμένες Πολιτείες, το οποίο έφτασε σε χαμηλό 25 ετών. Ανάλογα με το πού ζουν οι άνθρωποι, η ΕΙΑ ανέφερε ότι το κόστος κατοικίας, το οποίο είναι υψηλότερο από τις τιμές χονδρικής, θα αυξηθεί σε περίπου $ 11-$ 14 ανά χίλια κυβικά πόδια (mcf) για φυσικό αέριο, περίπου $ 2,50-$ 3,50 ανά γαλόνι για προπάνιο και σχεδόν $ 3,50 ανά γαλόνι για πετρέλαιο θέρμανσης.Αυτό συγκρίνεται με το κόστος κατοικίας του περασμένου χειμώνα περίπου 10-12 $ ανά mcffor φυσικού αερίου, 1,50-2,50 $ ανά γαλόνι για προπάνιο και 2,50 $ ανά γαλόνι για πετρέλαιο θέρμανσης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης