Επικαιρότητα

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου: Εορτή Αγίων Ναζάριου, Προτάσιου, Γερβάσιου και Κέλσιου

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου: Εορτή Αγίων Ναζάριου, Προτάσιου, Γερβάσιου και Κέλσιου
Εορτή Οσίας Παρασκευής της Νέας της Επιβατηνής
14 Οκτωβρίου: Εορτή Αγίων Ναζάριου, Προτάσιου, Γερβάσιου και Κέλσιου
Άγιοι που εορτάζουν σήμερα: Άγιος Ναζάριος, Άγιος Προτάσιος, Άγιος Γερβάσιος και Άγιος Κέλσιος

Οι γονείς του Ναζαρίου (Αφρικανός και Περπετούα) λέγεται ότι υπήρξαν μαθητές του Αποστόλου Πέτρου, ο οποίος τους είλκυσε στη χριστιανική πίστη και τους βάπτισε.
Ο γιος τους έμεινε ορφανός σε νεαρή ηλικία, μέσα σε μία διεφθαρμένη κοινωνία. Αλλά ο Ναζάριος είχε κληρονομήσει τις αρετές των γονέων του.
Έμεινε αγνός και άμεμπτος, σύμφωνα με τη συμβουλή του πνευματικού του πατέρα Αποστόλου Πέτρου, που λέει: «Τὰς ψυχὰς ὑμῶν ἡγνικότες ἐν τῇ ὑπακοῇ τῆς ἀληθείας» (Α’ επιστολή Πέτρου, α’ 22). Οφείλετε, λέει ο Απόστολος Πέτρος, να κάνετε αγνές και καθαρές τις ψυχές σας από κάθε ακάθαρτο πάθος και επιθυμία και κλίση, με την υπακοή σας στην αλήθεια του Ευαγγελίου. Και ο Ναζάριος όχι μόνο έμεινε αγνός μέσα στο διεφθαρμένο κοινωνικό του περιβάλλον, αλλά όταν έγινε 20 χρονών διαμοίρασε τα υπάρχοντα του στους φτωχούς και άρχισε περιοδείες, κηρύττοντας το Ευαγγέλιο με πολλή καρποφορία.

Περισσότερα:

https://proseuxi.gr/eorti-agion-nazarioy-protasiou-gervasiou-kelsioy/

Η Εορτή Οσίας Παρασκευής της Νέας της Επιβατηνής

Η Οσία Παρασκευή καταγόταν από τους Επιβάτες (κοντά στην Σηλυβρία) της Θράκης. Από μικρή έκανε αγαθοεργίες και όταν μεγάλωσε έφυγε από το πατρικό της σπίτι και πήγε στην Κωνσταντινούπολη για να προσκυνήσει τα Ιερά λείψανα των Αγίων.

Από εκεί αναχώρησε στην Ηράκλεια του Πόντου, όπου για πέντε χρόνια είχε αναλάβει την περιποίηση κάποιου ναού. Κατόπιν έφυγε στους Αγίους Τόπους και εγκαταστάθηκε σε μια γυναικεία Μονή, όπου για αρκετά χρόνια ασκήθηκε στην αρετή.

Περισσότερα εδώ:

https://proseuxi.gr/eorti-osias-paraskevhs-neas-epivatinis/

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης