Ενέργεια

Σκρέκας: Το τελικό κόστος της ενεργειακής κρίσης μπορεί να φτάσει και τα 100 δισ. ευρώ

Σκρέκας: Το τελικό κόστος της ενεργειακής κρίσης μπορεί να φτάσει και τα 100 δισ. ευρώ
O υπουργός χαρακτήρισε μη ικανοποιητική την εργαλειοθήκη για την αντιμετώπιση των αυξήσεων στις τιμές της ενέργειας που παρουσίασε χθες η Κομισιόν

Την Παρασκευή αναμένεται να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις της κυβέρνησης σχετικά με με την επαναφορά του δακτυλίου στην Αθήνα, σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ο υπουργός ανέφερε πως κατά την διευρυμένη κυβερνητική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Παρασκευής στο Μέγαρο Μαξίμου θα συζητηθούν και οι ενστάσεις που υπάρχουν για τον περιορισμό της καθημερινής ελεύθερης κυκλοφορίας στον δακτύλιο των αυτοκινήτων τεχνολογίας Euro 5 και Euro 6.

Αναφερόμενος στην ενεργειακή κρίση που πλήττει την ελληνική αλλά και την παγκόσμια οικονομία, ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος υπογράμμισε πως η ελληνική κυβέρνηση ήταν από τις πρώτες που πήρε άμεσα μέτρα. Όπως είπε πρόκειται για μια κρίση που όμοιά της δεν έχουμε δει τις τελευταίες δεκαετίες, επισημαίνοντας πως απαιτείται η δημιουργία ενός ευρωπαϊκού μηχανισμού για την αντιμετώπιση παρόμοιων κρίσεων, εκτιμώντας πως το τελικό κόστος της παρούσας ενεργειακής κρίσης μπορεί να φτάσει και τα 100 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, ο κ. Σκρέκας χαρακτήρισε μη ικανοποιητική την εργαλειοθήκη για την αντιμετώπιση των αυξήσεων στις τιμές της ενέργειας που παρουσίασε χθες η Κομισιόν καθώς όπως είπε η ελληνική κυβέρνηση έχει προχωρήσει ήδη στην εφαρμογή τέτοιων μέτρων για την προστασία των νοικοκυριών. 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης