Περιβάλλον

Έκτακτα μέτρα - Kλείνουν Κηφισός και Παραλιακή από τη 1 έως τις 8 το πρωί

Έκτακτα μέτρα - Kλείνουν Κηφισός και Παραλιακή από τη 1 έως τις 8 το πρωί

Κλειστά σχολεία, ενθάρρυνση τηλεργασίας, επιδείνωση 3 με 6 το πρωί

 

Απαγόρευση κυκλοφορίας στην Παραλιακή και τον Κηφισό από τη 1 έως τις 8 το πρωί ενώ κλειστό θα είναι και οι δημόσιες υπηρεσίες στην Αττική αποφασίστηκε στην έκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία, με αντικείμενο τη διαχείριση της κατάστασης που έχει προκύψει από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ο υφυπουργός Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, ο υφυπουργόςΚλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, o αρχηγος της ΕΛ.ΑΣ, Μιχαήλ Καραμαλάκης και ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.


Στην έναρξη της ενημέρωσης, ο κ. Στυλιανίδης έκανε λόγο για ένα πολύ επικίνδυνο φαινόμενο, που δεν επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό.
Ειδικά για την Αττική, ανέφερε ότι έχουν γίνει 385 κλήσεις στην Πυροσβεστική σε περισσότερες από 20 περιοχές στην Αττική, οι περισσότερες για άντληση υδάτων -πιο συγκεκριμένα, οι 340 εξ αυτών.

 
 

Όπως ανέφερε, τα κυριότερα προβλήματα όσον αφορά στη συσσώρευση υδάτων και την κυκλοφορία των οχημάτων εντοπίζονται στην Ελευσίνα, στη Χαμοστέρνας, στην Πέτρου Ράλλη, την Πειραιώς και στη λεωφόρο Κηφισίας.
Κλειστά θα είναι αύριο τα σχολεία και σε Εύβοια, Χαλκιδική.
«Έχουμε προλάβει πολλά περιστατικά, που θα μπορούσαν να εξελιχθουν δυσάρεστα» είπε ακόμη ο κ. Στυλιανίδης, κάνοντας λόγο γα κρίσιμο διήμερο.


Στο μεταξύ, η κακοκαιρία έχει προκαλέσει κυκλοφοριακό χάος στους δρόμους της Αττικής.
Η λεωφόρος Κηφισίας έκλεισε στο ύψος του Φάρου του Ψυχικού λόγω συσσώρευσης υδάτων στην υπόγεια διάβαση. 
Η κυκλοφορία εκτρέπεται από τον Τροχαία προς τους παράδρομους και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
Διακοπή κυκλοφορίας έχουμε και στις οδούς Σκυλίτση και Τζαβέλα στο ύψος της παλαιάς παραλιακής, στο ρεύμα προς Πειραιά.
Λόγω της συσσώρευσης υδάτων σταμάτησε η κυκλοφορία στη λεωφόρο Ποσειδώνος στο ρεύμα προς Αθήνα από το ύψος της διχάλας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Συγγρού.  
Η ισχυρή βροχόπτωση προκάλεσε προβλήματα στην Αττική λόγω συσσώρευσης υδάτων, ενώ έχουν πλημμυρίσει υπόγεια σε διάφορες περιοχές.
Ενδεικτική της σοβατότητας της κατάστασης, είναι η απόφαση της Περιφέρειας Αττικής να παραμείνουν κλειστά  τα σχολεία στην Αττική αύριο Παρασκευή 15/10. 
Στη Νέα Φιλαδέλφεια, μαθητές εγκλωβίστηκαν σε σχολείο και αναγκάστηκαν να τοποθετήσουν θρανία για να βγουν από τις αίθουσες. 
Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Αττική αναμένεται να συνεχιστούν έως και το μεσημέρι της Παρασκευής 15/10
Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, κατά το υπόλοιπο της Πέμπτης 14/10 και έως το πρωί της Παρασκευής 15/10 αναμένονται βροχές και καταιγίδες στο σύνολο της χώρας, ενώ πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως σε νησιωτικές περιοχές Ιονίου και Αιγαίου καθώς και σε παράκτιες περιοχές της Πελοποννήσου, της Στερεάς και ενδεχομένως της Χαλκιδικής. 
Τα φαινόμενα αναμένεται να είναι κατά τόπους ισχυρά στο Νότιο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, στη Στερεά και στην Εύβοια έως το πρωί της Παρασκευής 15/10 ενώ από το απόγευμα της Πέμπτης 14/10 έως το πρωί της Παρασκευής 15/10 κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα θα εκδηλωθούν και στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο.  

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Έπεσαν έως 147 τόνοι νερού ανά στρέμμα

Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες από την κακοκαιρία «Μπάλλος» στην Αττική και ιδιαίτερα στην πόλη των Αθηνών, άφησαν περισσότερα από 140 χιλιοστά βροχής σε κάποιες περιοχές, προκαλώντας πληθώρα προβλημάτων.
Τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης καταγράφηκαν στους σταθμούς Πατησίων του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών-meteo (147 χιλιοστά), Αμπελοκήπων (145 χιλιοστά), Περιστερίου (139 χιλιοστά) και Υμηττού-Δάφνης (130).
Ένα χιλιοστό ύψους βροχής αντιστοιχεί σε ένα τόνο νερού ανά στρέμμα, επομένως επί παραδείγματι, στην περιοχή των Πατησίων, από το πρωί οπότε ξεκίνησαν οι βροχοπτώσεις, έως το απόγευμα της Πέμπτης, έπεσαν 147 τόνοι νερού ανά στρέμμα.
Οι περιοχές στην Αττική που κάηκαν στις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, δέχτηκαν μικρότερους όγκους νερού, με εξαίρεση την περιοχή του Τατοΐου όπου έπεσαν 101 χιλιοστά βροχής.

Κλειστά όλα τα σχολεία αύριο (15/10) - Η απόφαση της Περιφέρειας Αττικής 

Κλειστά θα παραμείνουν από σήμερα το μεσημέρι έως και αύριο τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη την Αττική, κατόπιν σχετικής ενημέρωσης περί έντασης των καιρικών φαινομένων το επόμενο 24ωρο, που είχε η Περιφέρεια Αττικής από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Τη διακοπή της λειτουργίας αποφάσισε ο κ. Πατούλης, «για προληπτικούς λόγους ασφάλειας των μαθητών και εξαιτίας των δυσκολιών μετακίνησης που πιθανόν προκύψουν εξαιτίας της κακοκαιρίας».
Τέλος, η περιφέρεια συνιστά σε όλους τους πολίτες να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις τις ώρες που είναι έντονα τα καιρικά φαινόμενα και να ακολουθούν τις οδηγίες προστασίας.

Διακοπές ρεύματος λόγω της κακοκαιρίας

Διακοπές ηλεκτροδότησης στην Καλλιθέα, τον Κεραμεικό και την περιοχή του Ρέντη, προκλήθηκαν το μεσημέρι εξαιτίας της κακοκαιρίας. Νωρίτερα σημειώθηκε βλάβη σε υποσταθμό στο Παγκράτι, που προκάλεσε διακοπή σε ένα τμήμα της περιοχής, η οποία ωστόσο έχει αποκατασταθεί.


Περισσότερες από 250 κλήσεις έχει λάβει η Πυροσβεστική στην Αττική

Πολλά προβλήματα έχει προκαλέσει η έντονη βροχόπτωση που πλήττει την Αττική.
Το Κέντρο της Πυροσβεστικής έχει λάβει μέχρι στιγμής 251 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένα υπόγεια σε όλο το λεκανοπέδιο, 8 για κοπές δέντρων και 9 για απομάκρυνση ατόμων που είχαν παγιδευτεί μέσα στα αυτοκίνητά τους.
Οι παροχές για βοήθεια ήταν σε Γλυφάδα, Νέα Σμύρνη, Μοσχάτο, Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Χαλκηδόνα.


www.worldenergynews.gr






Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης