Χρηματιστήριο & Αγορές

Bank of America: Επενδυτικές ευκαιρίες 150 τρισ. στη διάσκεψη για το Κλίμα - Οι 26 μετοχές που θα ξεχωρίσουν

Bank of America: Επενδυτικές ευκαιρίες 150 τρισ. στη διάσκεψη για το Κλίμα - Οι 26 μετοχές που θα ξεχωρίσουν
Επενδυτικές ευκαιρίες ύψους 150 τρισεκατομμυρίων δολαρίων θα προκύψουν από την COP-26
Επενδυτικές ευκαιρίες και προκλήσεις ύψους 150 τρισεκατομμυρίων δολαρίων θα προκύψουν από τη φετινή διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (COP-26), η οποία θα διεξαχθεί από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 12 Νοεμβρίου 2021, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε report της η Bank of America Merrill Lynch.
Σύμφωνα λοιπόν με την BofA, η οικονομία και, γενικότερα, ο κόσμος έχει να αντιμετωπίσει πρωτόφαντες προκλήσεις αλλά και ευκαιρίες.
Αυτή είναι η δεκαετία της δράσης για το κλίμα και η COP26 θα αποτελέσει το σημείο καμπής σε ό,τι αφορά τη μάχη που δίνεται για την επίτευξη μηδενικών εκπομπών ρύπων.
 
 
Για να επιτευχθεί αυτό, θα απαιτηθεί μετάβαση σε καθαρές τεχνολογίες σε όλους τους τομείς με πρωτοφανή ρυθμό, πάντα υπό την καθοδήγηση των κυβερνήσεων και την αίρεση των πολιτών.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της τράπεζας, η τρέχουσα δεκαετία ίσως είναι τελευταία μας ευκαιρία, χρονικά, για ανάληψη δράσης.
Ήδη οι επιστήμονες εκτιμούν ότι περίπου 1,8 δισεκατομμύρια άνθρωποι θα υποφέρουν τα επόμενα χρόνια από έλλειψη νερού, 100 εκατ. είναι αντιμέτωπα με το φάσμα της φτώχειας, ενώ περί τους 800 εκατομμύρια ανθρώπους θα κινδυνεύσουν από την άνοδο της στάθμης της θάλασσας έως το 2025.
Οι μετανάστες από τις αναδυόμενες αγορές λόγω της κλιματικής αλλαγής θα μπορούσαν να φτάσουν τα 143 εκατομμύρια, λόγω των εκεί ακραίων καιρικών φαινομένων.
Στον αντίποδα, 5 τρισεκατομμύρια δολάρια επενδύσεων τον χρόνο, 2 τρισεκατομμύρια δολάρια για Έρευνα και Ανάπτυξη, 42 εκατ. θέσεις εργασίας στην πράσινη οικονομία και ένας καθαρότερος πλανήτης θα μπορούσαν να δημιουργήσουν έναν κόσμο με τελείως διαφορετικές προοπτικές.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης